MAGIC MOUSE

Apple predstavio miš bez tipaka

21.10.2009 u 09:18

Bionic
Reading

Slijedeći svoju filozofiju izbacivanja svega što nije apsolutno nužno iz svojih uređaja, Apple je predstavio miš osjetljiv na više dodira odjednom koji nema nijednu tipku. Usto, u Appleovom dućanu pojavili su se poboljšani iMacovi te novi MacBook

Magic Mouse je miš kojim upravljate pomoću više dodira odjednom, slično kao što upravljate iPhoneom. Nema tipke, no prepoznaje različita područja dodira, primjerice lijevu i desnu 'tipku'. Tu su još neke geste koje možete izvoditi na njemu, recimo scrolling, a uređaj se s računalom spaja putem Bluetootha. Koliko dobro to funkcionira u praksi i je li bolje od standardnog miša s tipkama, znat ćemo nakon što ga isprobamo.

MacBook, najslabiji prijenosnik iz Appleove ponude, još je uvijek bijeli i plastičan, ali ima brži procesor (2,26 GHz), 2 GB radne memorije i veći tvrdi disk (250 GB), ugrađenu bateriju koja traje dulje i zauzima manje mjesta (slično onoj u MacBooku Pro), multitouch trackpad (također, sličan onome u MacBooku Pro) te 13-inčni LCD zaslon sa LED pozadinskim osvjetljenjem. Nije loše za stroj koji košta 999 dolara.

iMacovi su dobili veće zaslone (21,5 inča te 27 inča), također s LED pozadinskim osvjetljenjem i kvalitetnim S-IPS LCD panelima, i općenito ubrzanje u vidu bržih procesora i više radne memorije, a isto se dogodilo i najmanjem stolnom Mac računalu, Macu mini.

www.apple.com