Tehnologija SLIJEDI OPTUŽNICA

Preko interneta dijelio savjete o samoubojstvu

  • Autor: B. R.
  • 19.10.2009 10:35:27
  • 19.10.2009 10:08:54

Čovjek bi pomislio da su medicinski radnici posvetili svoj rad spašavanju života, no sudeći prema postupcima četrdesetsedmogodišnjeg medicinskog djelatnika, to baš i nije uvijek tako

Kako izvještava AP, medicinski djelatnik William Melchert-Dinkel posjećivao je chat sobe osoba sklonih samoubojstvima i, umjesto da ih odgovara od njihove očajničke namjere, on im je sugerirao nabolje načine za oduzimanje života. Prema navodima istražitelja u ovom slučaju, medicinar je direktno osumnjičen za najmanje dva samoubojstva do kojih je svojim postupcima doveo.

S druge strane, pravnici koji zastupaju Melchert-Dinkel navode da će tužitelji prilično teško uspjeti dokazati krivnju njihova branjenika s obzirom na to da on nije nikoga direktno ubio, nego je potencijalnim ubojicama tek savjetovao, s obzirom na to da su bili spremni na oduzimanje vlastita života, kako to najbezbolnije učiniti.

Nadležno medicinsko tijelo iz Minnesote privremeno je oduzelo dozvolu za rad Williamu Melchertu-Dinkelu, i to do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još