PLUGIN CHECK

Mozilla provjerava koliko vam je preglednik siguran

15.10.2009 u 12:37

Bionic
Reading

Ekipa koja stoji iza najpopularnijeg alternativnog web preglednika Firefox predstavila je online alat kojim je izuzetno jednostavno moguće provjeriti koristite li unutar web preglednika najnovije verzije dodataka, tj. pluginova. Pritom ne mislimo na Add-onove, dodatke koji proširuju funkcionalnost Firefoxa, već na dodatke koje nije izradila Mozilla, a koji vam omogućuju pregledavanje određenih tipova sadržaja, kao što je Flash ili Silverlight

Pod nazivom Plugin Check krije se online alat koji posjetiteljima provjerava verzije dodataka za Firefox te upozorava ako je neke zbog sigurnosnih razloga potrebno nadograditi. Plugin Check trenutno provjerava 15 najpopularnijih, poput Flasha, Jave i sličnih, no u budućnosti će ovu listu proširivati.

Osim na dodatke koji su instalirani preko vlastitog Mozillinog web odredišta Addons.mozilla.org, ova stranica provjerava i verzije dodataka koje su korisnici zasebno instalirali, poput Silverlighta, Picasse i sličnih.

Prema podacima Mozillina laboratorija, čak 30 posto rušenja preglednika uzrokovano je nepotrebnim dodacima ili dodacima koji nisu u svojim najnovijim verzijama.

Plugin Check