JEDNOSTAVNIJE POVEZIVANJE

Wi-Fi Direct bi mogao zamijeniti Bluetooth

15.10.2009 u 09:33

Bionic
Reading

Bluetooth je odličan za jednostavno i brzo povezivanje dvaju uređaja, no sudeći prema specifikacijama najnovijeg dodataka bežičnom protokolu Wi-Fi, stvari bi se uskoro mogle bitno promijeniti

Wi-Fi Alliance, neprofitna organizacija sastavljena od 300 članova kompanija iz cijelog svijeta, objavila je specifikacije novog bežičnog protokola koji bi trebao omogućiti jednostavnije povezivanje dvaju ili više uređaja, bez potrebe za korištenjem dodatnog bežičnog rutera ili Hot Spota.

Wi-Fi Direkt ima cijeli niz praktičnih primjena, od kojih neke opasno zadiru u domenu Bluetootha. Naime, bežično povezivanje dvaju uređaja Wi-Fi vezom i sada je na nekima bilo omogućeno, no Wi-Fi Direkt bi to trebao omogućiti apsolutno svim napravama koje imaju Wi-Fi adapter.

Jednako tako, Wi-Fi Direkt trebao bi omogućiti međusobno povezivanje dvaju ili više uređaja, i to maksimalnom brzinom od 250 mbps. Wi-Fi Alliance očekuje da bi se prvi uređaji koji će imati oznaku 'Wi-Fi Direkt kompatibilni' na tržištu trebali pojaviti već sredinom sljedeće godine.

Potpune specifikacije Wi-Fi Direkta možete pročitati na ovoj adresi.