Tehnologija BUFFALO

Prvi eksterni disk sa sučeljem USB 3.0

  • Autor: G. M.
  • 7.10.2009 15:18:58
  • 7.10.2009 11:10:45

Buffalo bi do kraja mjeseca trebao lansirati na tržište eksterne tvrde diskove koji se na računala spajaju putem novog USB sučelja 3.0

USB 3.0 se već nekoliko godina demonstrira i najavljuje, međutim još uvijek nismo vidjeli uređaj koji bi implementirao to novo ubrzano sučelje za spajanje računala i perifernih uređaja. Putem novog USB standarda podaci bi se trebali prenositi brzinama od 4,8 gigabita u sekundi, što je deset puta brže od trenutno aktualnog standarda USB 2.0.

Buffalo je objavio da će eksterne diskove kapaciteta jednog i jednog i pol terabajta, nazvane nemaštovito HD-HU3, pustiti u prodaju u Japanu prije kraja listopada. Budući da još uvijek ne postoje računala koja posjeduju integrirane USB 3.0 kontrolere, s diskovima će se isporučivati kontroler koji valja spojiti na PCI Expressx1 utor na matičnoj ploči. Cijene diskova će biti 225 američkih dolara za manji disk i 285 dolara za veći disk.

Očekuje se da će 2010. godine USB 3.0 početi zamjenjivati USB 2.0 pa će se tako vjerojatno pojaviti i prve matične ploče s integriranim kontrolerima i veća količina uređaja s podrškom za novo sučelje.

www.buffalotech.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još