JEDAN KORAK MANJE

Google uveo rezultate s foruma u pretraživač

01.10.2009 u 10:58

Bionic
Reading

Google je uveo sitnu, ali korisnu novost u svom pretraživaču. Naime, kad za traženi pojam na nekoj stranici pronađe forum na kojemu ima više tema vezanih za taj pojam, Google će već u rezultatima pretraživanja ponuditi relevantne teme s foruma

Ovi dodatni rezultati s foruma prikazani su kao četiri manja, dodatna linka ispod poveznice za glavnu stranicu. Zanimljivo je da Google prikazuje i datum otvaranja određene teme, tako da odmah možete znati koliko je neka tema aktualna. Šteta je jedino što Google automatski ne filtrira stare rezultate, već često prikazuje rezultate stare i po nekoliko godina.

Usto, Google je predstavio još jedan novitet vezan za pretraživanje. Naime, povijest pretraživanja (iz kojeg Google izvlači prijedloge koji se pojavljuju kad počnete nešto upisivati u pretraživač) sada se sinkronizira između desktop računala i pretraživača na mobitelu, pod uvjetom da ste ulogirani u isti Googleov korisnički račun. Ovu opciju možete i ugasiti klikom na 'Settings' na Googleu te odabirom opecije 'Do not save searches'.