Tehnologija SPORNI VIDEO ISJEČAK

Započinje suđenje četvorici googleovaca

  • Autor: B. R.
  • 1.10.2009 8:59:38
  • 1.10.2009 8:59:38

Tijekom današnjeg dana u Milanu započinje suđenje četvorici predstavnika internetskog diva Google, i to zbog video isječka koji je objavljen na servisu Google Video još 2006. godine

David Carl Drummond, predsjednik upravnog odbora u Googleovom talijanskom ogranku, George De Los Reyes, član upravnog odbora, Peter Fleitcher, googleovac zadužen za prava privatnosti u Europi i Arvind Desikan, prvi čovjek Googleova video servisa u Europi izići će tijekom današnjeg dana pred suca u Milanu. Svi su optuženi kao odgovorne osobe u Googleu zbog slučaja jednog video isječka, objavljenog na Google Videu 2006. godine.

Sporni snimak prikazivao je tinejdžera s Downovim sindromom kako ga maltretiraju četvorica drugih tinejdžera, a cijelu stvar promatraju deseci drugih. Google je sporni video uklonio tek nakon nekoliko mjeseci što je i jedan od razloga zbog kojeg su se Vividown, zastupnici prava osoba s Downovim sindromom u Italiji, odlučili na tužbu.

Prema navodima tužbe, Google je kriv zato što je prekršio talijanski zakon osobne privatnosti tj. što je dozvolio upload spornog video isječka bez odobrenja osoba u njemu.

U svoju obranu predstavnici Googlea danas će navesti da je video isječak uklonjen čim je službenom taboru skrenuta pažnja na njega te da nisu ni za što krivi.

Ipak, proglasi li ih sud krivima, optužena četvorka mogla bi završiti iza rešetaka do maksimalnih tri godine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još