LEVEL 10

Modularno kućište iz Thermaltakea

29.09.2009 u 09:46

Bionic
Reading

Kad je riječ o računalnim kućištima, vidjeli smo stvarno svašta, ali tu i tamo neka kompanija uspije ponuditi nešto doista originalno. Takvo je i novo kućište tvrtke Thermaltake, kod koje se svaka računalna komponenta ugrađuje u zasebni 'modul'

Kućište Thermaltake Level 10 predstavljeno je prije nekoliko mjeseci kao koncept, no završni proizvod ne razlikuje se puno od početne ideje. Jednostavno, matična ploča, tvrdi diskovi, optički pogoni, napajanje  svi ti elementi smještaju se u zasebni dio kućišta, pričvršćen na vertikalnu 'stijenu' i svaki ima zasebno hlađenje.

Sve zajedno izgleda zanimljivo i, kao što možete vidjeti na ovim slikama, kućište je ogromno i prilično atraktivno. No, malo smo sumnjičavi kad su u pitanju prednosti zasebnog hlađenja za svaku komponentu. Potpisnik ovih redaka u svojem se kućištu potrudio napraviti upravo suprotno; mali broj (velikih) ventilatora odjednom hladi sve komponente računala, a na taj način se smanjuje potrošnja struje i buka. No, treba pričekati prve recenzije da bismo mogli donijeti neki sud o učinkovitosti ovoga kućišta.

Jedno je sigurno - nećete ga baš puno viđati po kućama, budući da mu je cijena izrazito visokih 700 dolara.