ZASAD SAMO PROTOTIP

Panasonicov Full HD 3D plazma televizor

28.09.2009 u 09:21

Bionic
Reading

Prema očekivanjima igrača, u ovom dijelu tržišta prava komercijalizacija televizora sposobnih za prikaz trodimenzionalne slike trebala bi se dogoditi već sljedeće godine. Upravo iz tog razloga u Panasonicu se svim silama trude predstaviti vlastito rješenje

Japanska tvrtka Panasonic izvijestila je da je uspješno izradila prototip 50-inčnog plazma televizora koji je u stanju prikazivati trodimenzionalnu sliku Full HD razlučivosti. U paru s televizorom dolaze i pripadajuće naočale, a sve zajedno navodno bi nam trebalo donijeti prikaz realne trodimenzionalne slike u dnevnu sobu.

Pojednostavljeno, Panasonicova tehnologija radi na način da ubrzano izmjenjuje lijeve i desne frameove slika koje se prikazuju na ekranu televizora, a uz pripadajuće naočale omogućuje gledanje trodimenzionalne slike.

Prototip ovog 3D televizora predstavljen je ograničenom broju novinara u uredima kompanije u Osaki, a javnosti bi trebao biti predstavljen sljedeći tjedan na sajmu elektroničke opreme Ceatec, također u Osaki.

www.panasonic.net