Tehnologija ŠVICARSKA PERIFERIJA

Logitech predstavio gomilu računalne periferije

  • Autor: G. M.
  • 24.9.2009 11:09:22
  • 23.9.2009 20:49:45

Na konferenciji za novinstvo Logitech je predstavio gamu proizvoda s kojom će nastupiti na našem tržištu u mjesecima koji su pred nama. No, neke njihove proizvode više nećemo vidjeti u nas, barem ne putem službenih kanala

Logitech je odlučio konsolidirati svoje poslovanje, te je neke svoje proizvode odlučio zasad ne lansirati na tržištu istočne Europe. To se odnosi na cijelu liniju sigurnosnih kamera i proizvoda,  daljinske upravljače Harmony, iPod zvučnike i internetske radiouređaje – drugim riječima većinu proizvoda potrošačke elektronike. Logitech ostaje zastupljen s računalnim periferijama koje su i njegov osnovni proizvod. Vjerojatno ćemo u našim dućanima i dalje vidjeti te proizvode, no ne putem Logitechovih službenih kanala.

Logitech

Najveća novost među računalnim periferijama su svakako miševi zasnovani na tehnologiji Darkfield. Radi se o tehnologiji koja omogućava laserskim miševima da funkcioniraju na staklenim stolovima i površinama. Opće je poznato da optički i laserski miševi ne rade zadovoljavajuće, ako i ikako na glatkim i refleksivnim površinama. Logitech se suočio s brojnim zahtjevima za razvijanje takve tehnologije i, nakon što je istražio tržište, došao je do saznanja da 40 posto njihovih korisnika miš drži na staklenoj površini te da 80 posto tih korisnika želi da im njihov miš radi bez dodatnih podloga.

Goran Maravić

Zbog njih je razvijena tehnologija Darkfield koja omogućava mišu da 'vidi' mikroskopske čestice prašine i jednako tako mala oštećenja na staklu te na osnovu njih bilježi pomak. Tehnologiju Darkfield koriste dva miša Logitech Performance Mouse MX i Logitech Anywhere Mouse MX. Treba spomenuti da su oba miša bežična te da dolaze uz prijamnik dimenzija sličnim onima Nano prijamnika, ali ovaj se zove Logitech Unifying Receiver, što znači da se na njega može spojiti još pet drugih Logitechovih tipkovnica i miševa.

Logitech

Drugi zanimljivi proizvod je softver Logitech Vid koji je napravljen da pojednostavni video komunikaciju. Njegova instalacija je jednostavna, a Logitech se hvali konfiguracijom s manje koraka od bilo kojeg konkurentnog proizvoda. Vid radi i s web kamerama drugih proizvođača.

Logitech

Napravljena je i nova linija zvučnika s usmjeravanjem zvuka u svim smjerovima. Sada je to cijela linija od dva seta standardnih 2.0 zvučnika, Z320 i Z520, te još dva 2.1 modela Z323 i Z523. Nastavljena je i uspješna serija G za igrače čiji su najnoviji članovi miš G9X i slušalice s mikrofonom G330.

www.logitech.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još