COURIER

Microsoft priprema tablet računalo s dva zaslona

23.09.2009 u 10:02

Bionic
Reading

Cijeli svijet već mjesecima bruji o Appleovom novom uređaju koji bi trebao biti neka inačica tableta, no drugi proizvođači kao što su HP i Microsoft odlučili su preuzeti inicijativu i predstaviti svoju viziju takvog gadgeta. Microsoftov nadolazeći tablet ima dva zaslona i zove se Courier

Neobično je kako se stvari mijenjaju u IT svijetu i koliko znači imati dobar brand. Microsoft je uložio milijune dolara u razvoj tablet računala i softvera za njih te se može s pravom reći da j tržišni lider na tom području. No, tableti su ostali prilično usko specijalizirani; koriste ih doktori, poneki inženjer i... pa, to je uglavnom to. No sada kad su se pojavile (nepotvrđene) glasine da Apple planira predstaviti svoju viziju tableta, odjednom svi bruje o tome. Štoviše, neki su mediji napisali da Microsoft sprema konkurenciju Appleovom tabletu; dobro zvuči, no zapravo je obratno.

Bilo kako bilo, činjenica je da sva ta priča o tabletima zapravo potiče od iPhonea; s obzirom na to da se pokazalo da pametni telefon može i nemati tipkovnicu (i biti vrlo dobar, štoviše najbolji u mnogim segmentima), nekako se čini probavljivijom ideja prijenosnika bez tipkovnice. Microsoftov Courier nema tipkovnicu, ali ima dva zaslona dijagonale sedam inča i izgleda kao knjiga. Podržavat će multi-touch način upravljanja te stylus, a imat će i ugrađenu kameru.

No sve je to - baš kao i Appleov tablet - službeno nepotvrđeno, a ne zna se ni kada će se i po kojoj cijeni Courier pojaviti na tržištu.