HEWLETT PACKARD

HP Hrvatska predstavio novu seriju pisača Photosmart

22.09.2009 u 12:35

Bionic
Reading

HP je hrvatskim novinarima predstavio novu seriju kućnih pisača u boji namijenjenih ispisu fotografija koji će na naše tržište stići u listopadu

Nova linija pisača Photosmart neće imati brojčane oznake kao primarnu odliku razlikovanja, već će svaki model dobiti svoje ime. Izuzetak u toj politici bazni je model Photosmart C4680 koji je zadržao brojku u imenu. Radi se o osnovnom kolor pisaču s ugrađenim skenerom koji je namijenjen kućnim korisnicima s relativno malenim volumenom ispisa. Tintna punjenja sastoje se od jednog crnog i jednog kolor koji u paketu sadrži tri boje – HP300 i HP300XL. Preporučena cijena ovog pisača je 649 kuna.

HP Photosmart prvi je model koji koristi odvojena tintna punjenja za svaku boju, a radi se o već poznatim punjenjima HP364. Pisač također dolazi opremljen skenerom i ekranom u boji koji omogućuje korisniku ispisu fotografija bez posredovanja računala zahvaljujući ugrađenom čitaču memorijskih kartica. Gotovo identičan je model HP Photosmart Wireless kojemu je jedina razlika modul za bežično umrežavanje. Preporučene cijene ovih pisača su 849 kuna za model Photosmart i 1.089 kuna za Photosmart Wireless.

Photosmart Plus nudi nešto veći LCD (dijagonale 6,1 cm) ekran na kojemu korisnik može do određene mjere i uređivati fotografije za ispis bez računala. Bežični adapter dolazi standardno na ovom pisaču čija je preporučena cijena 1.259 kuna.

Najjači model u seriji je HP Photosmart Premium i njegova glavna odlika je ekran dijagonale 8,9 centimetara osjetljiv na dodir. Osim ispisa bez računala Premium može jednostavno ispisivati fotografije iz online albuma Snapfish. Standardno je opremljen Wi-Fi i Bluetooth adapterima te se uz HP-ovu aplikaciju može koristiti za direktan ispis s iPhonea. Premium serijski posjeduje i jedinicu za dvostrani ispis čime se postiže značajna ušteda papira, a valja spomenuti i to da zadovoljava standardne  programa za učinkovitu potrošnju energije Energy Star. Njegova preporučena cijena jest 1.629 kuna.

HP je novu liniju Photosmart pisača dizajnirao u skladu sa svojim novim stolnim i prijenosnim računalima. Prevladava crna boja i ugodan minimalistički dizajn kućišta. Zanimljiv je i softver koji dolazi uz pisače i omogućuje vrlo jednostavan ispis 'drag and dropom' dokumenata i fotografija na ikonu pisača te ispis fotografija s web stranica bez potrebe da se te fotografije posebno preuzimaju i šalju na pisač.

Pored pisača na konferenciji za novinare bilo je riječi i o poslovnoj usluzi MPS (Managed Print Services) koju HP nudi velikim tvrtkama. Radi se o brizi za cjelokupni sustav pisača unutar tvrtke klijenta. Planiranje kupnje pisača, potrošnog materijala, servis i održavanje HP preuzima na sebe. Klijent samo pritišće tipku print i uživa u rezultatu. Kao dio te usluge predstavljena je i serija laserskih pisača za zahtjevne poslovne korisnike HP LaserJet Enterprise P3010. Glavna odlika serije konfigurabilnost je prema potrebama klijenta.