Tehnologija SVE VIŠE SURFERA

Globalna recesija, no ne i za internetski promet

  • Autor: B. R.
  • 15.9.2009 11:22:57
  • 15.9.2009 9:53:38

Recesija u kojoj se svijet nalazi već nešto više od godinu dana zadaje glavobolje financijskim institucijama, gospodarstvenicima i nama, običnim smrtnicima. Što se pak internetskog prometa tiče, on ne poznaje pojam recesije

U periodu od sredine 2008. godine i sredine ove godine količina internetskog prometa među zemljama u porastu je većem nego godinu ranije, a u nekim zemljama povećao se za više od dvostruko.

Kako izvještava analitička kompanija Telegeography međunarodni internetski promet porastao je na 79 posto u odnosu na prošlogodišnje rezultate koji su iznosili 61 posto, od ukupnog kapaciteta dostupne infrastrukture. Spomenuta kompanija ovo istraživanje bazirala je na interkonekciji između zemalja, a ne promatrajući internetski promet unutar pojedinih zemalja.

Što se pak zemalja u razvoju poput Istočne Europe, južne Azije ili Bliskog istoka tiče internetski promet u njima više se nego udvostručio.

Shodno ovim saznanjima svoje kapacitete povećali su i pružatelji usluga pristupa internetu koji konstantno ulažu u razvoj infrastrukture, a koju su globalno gledajući povećali čak 60 posto u odnosu na podatke iz 2007. godine.

www.telegeography.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još