KOD NAS JOŠ - NIŠTA

Zune HD samo u Sjedinjenim Državama

11.09.2009 u 12:22

Bionic
Reading

Microsoft je planirao novu verziju svog MP3 playera Zune lansirati na svjetsko tržište, međutim odustali su od tog plana

Microsoft je nedavno najavio Zune HD, novu generaciju njihova glazbenog playera zamišljenog da konkurira Appleovu iPodu. Zune HD je pravi multimedijalni player; kao što sufiks u njegovu imenu kaže, u mogućnosti je reproducirati HD video razlučivosti 720p, za što je zaslužan Nvidijin čip Tegra.

Početak prodaje se očekuje 15. rujna, ali samo na tržitu Sjedinjenih Američkih Država. Očekivalo se da će Microsoft napokon svoj player učiniti svjetskim proizvodom, ali ta inicijativa se izjalovila. Naime, i prva verzija njihova playera se službeno prodaje samo na sjevernoameričkom kontinentu. Kao razlog zadržavanja na samo jednom tržištu Microsoft navodi zauzetost implementacijom usluge Zune Video (distribucija videa putem Xbox 360 konzole) u 18 zemalja koje nisu SAD.

S obzirom na zanimanje koje je Zune HD pobudio u javnosti, čini se da će Microsoft izgubiti popriličnu svotu novca ograničavanjem njegova tržišta.