ISPROBALI SMO

Praktična zaštita za vaš iPhone

09.09.2009 u 10:31

Bionic
Reading

U ruke nam je nedavno došla zaštitna torbica za iPhone tvrtke Prestigio, koja se hvali s nekoliko patentiranih funkcija. Iako nije za svakoga, riječ je definitivno o jednom od praktičnijih gadgeta te namjene

Futrola koju smo dobili na test zove se jednostavno iPod/iPhone protective case i podržava iPod Touch kao i iPhone u sve tri varijante - 2G, 3G i 3GS. iPhone 3GS (koji smo koristili za test) u nju sjeda čvrsto, tako da ćete ga rijetko vaditi i okretati kako bi koristili futrolu kao stalak, što je moguće izvesti manevrom kao na slici.

No zato nam se zaštita iPhonea čini prvorazrednom. Futrola je od meke kože, iznutra pojačane plastikom, a svi bitni portovi i gumbi na iPhoneu uvijek su dostupni. Ono što nije dostupno jest sam zaslon uređaja, tako da torbicu morate otklopiti prilikom korištenja, što u početku ide dosta teško, no nakon nekog vremena se koža prilagodi iPhoneu i sve počne funkcionirati puno bolje. Također, budući da je vaš iPhone po bokovima posve otkriven, nismo sigurni koliko je ova torbica dobra zaštita od polijevanja vodom; sigurno je da će biti od pomoći, no ako trebate stopostotnu zaštitu, morat ćete potražiti nešto drugo.

Ipak, među gomilom službenih i neslužbenih torbica za iPhone koje je autor ovih redaka imao priliku isprobati, ova je možda najbolja jer spada u zlatnu sredinu; nije prevelika, a opet pruža pristojnu zaštitu. Što se tiče materijala i boja, mi smo u rukama imali futrolu od ružičaste brušene kože, no sličan se model može nabaviti u još nekoliko boja i materijala.

SPECIFIKACIJE:

Zaštitna futrola za iPod/iPhone 2G/3G/3GS
Materijal: koža
Boje: ružičasta, khaki
Cijena: Oko 100 kuna
Ustupio: Asbis