Tehnologija MLAĐI BRAT PREA

Službeno predstavljen Palm Pixi

Nakon višemjesečnih glasina, Palm je odlučio i službeno predstaviti sljedeći pametni telefon zasnovan na svojoj platformi webOS, pod nazivom Palm Pixi

Kao i kod njegovog prethodnika Prea, Palm ni kod ovog uređaja nije odustao od prave, fizičke QWERTY tipkovnice. Tijelo uređaja je u obliku pločice, a unutra će se nalaziti 8 GB prostora za pohranu, kamera razlučivosti dva megapiksela (s bljeskalicom) te zaslon dijagonale 2,63 inča, razlučivosti 320 x 400 piksela, no nažalost ne i podrška za WiFi.

Baš kao i Pre, i Pixi će imati operativni sustav webOS, koji nas je još na prvoj prezentaciji oduševio mogućnostima, no odaziv razvojnih programera i mali broj aplikacija za uređaj prilično su zatomili naš entuzijazam u odnosu na platforme kao što su Android i iPhone. Cijena uređaja bit će vjerojatno niža od one koja se traži za Pre, a koja je nedavno snižena na 149.99 dolara.

Sve to razveselit će korisnike američke mobilne mreže Sprint, no slaba je to utjeha nama u Hrvatskoj, gdje niti jedan niti drugi uređaj nije još ni na obzoru.

www.palm.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još