Tehnologija DOGOVOR S FILMAŠIMA

YouTube bi mogao nuditi iznajmljivanje filmova

  • Autor: B. R.
  • 3.9.2009 9:27:48
  • 3.9.2009 7:15:22

Svako malo na online video servisu pojavi se pokoji cjelovečernji film. Sasvim očekivano, zbog povrede prava na emitiranja, filmski naslov bude uklonjen brže nego što je bio postavljen na servis, no prema nekim napisima, ovo bi se uskoro moglo promijeniti

Kako navodi Wall Street Journal, Google je, kao vlasnik servisa YouTube, u ozbiljnim pregovorima s raznim kompanijama filmske industrije, a sve kako bi svojom uslugom mogao konkurirati servisima poput Appleovog iTunesa. Prema pisanju WSJ-a, predstavnici YouTubea razgovaraju s kompanijama Lions Gate Entertainment Corp., Sony Corp., Metro-Goldwyn-Mayerom Inc. te Warner Bros.

Filmski naslovi spomenutih filmaša na servisu YouTube trebali bi se pojaviti istog dana kada i na DVD medijima, a cijene filmova kretale bi se oko 3,99 dolara. Određene filmske naslove korisnici će moći pogledati i potpuno besplatno, no uz njih će im biti servirane i reklame.

Nema ni riječi o vremenu predstavljanja ovog dodatka YouTubeu, no navodno bi tromjesečni testni period, u koji bi bili uključeni samo zaposlenici Googlea, trebao krenuti već sljedećeg mjeseca.

www.youtube.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još