GLAZBA I INTERNET U POKRETU

Nokia najavila N97 Mini i dva glazbena telefona

02.09.2009 u 15:06

Bionic
Reading

Nokia je predstavila tri nova mobilna telefona. N97 Mini spada u sam vrh ponude što se mogućnosti tiče, a posebnost mu je nova opcija pojednostavljenog rada s Facebookom. X6 i nešto slabiji X3 su prvenstveno namijenjeni reprodukciji glazbe

Na konferenciji Nokia World u Stuttgartu Nokia je najavila tri nova mobilna telefona. Prilično zanimljiv model je N97 Mini, model pratitelj većeg, moćnijeg i skupljeg N97. Mini model dijeli gotovo sve performanse s jačim modelom osim količine interne memorije koje ima osam gigabajta te je, kako mu i ime kaže, nešto manjih dimenzija i mase.

Zajedno s N97 Mini, Nokia je objavila i partnerstvo sa socijalnom mrežom Facebook koju je nazvala Lifecasting with Ovi. Ta usluga će omogućiti korisnicima da osvježe svoju lokaciju i status direktno s ekrana Nokije N97 Mini.

Nokia je pokrenula i novu glazbenu liniju mobilnih telefona, odustajući od svojeg imenovanja. Dva najnovija modela nose nazive X3 i X6. Nova Nokia X3 se također pridružuje Nokijinoj glazbenoj ponudi. Nokia X3 je namijenjena ljubiteljima glazbe i prvi je Series 40 uređaj podešen za Ovi Store. Radi se o kompaktnom glazbenom uređaju koji posjeduje stereo zvučnike, radioprijamnik i 3,2-megapikselni fotoaparat.

Nokia X6 je pametni telefon Serije 60 sposoban reproducirati do 35 sati glazbe. Tu mogućnost kombinira sa 32 GB ugrađene memorije i ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 3,2 inča. Osim glazbenih mogućnosti X6 ima široki 16:9 zaslon optimiziran za fotografije, video zapise i pretraživanje. Kao i model N97 Mini, nudi izravan pristup Ovi Storeu i Facebooku na početnom zaslonu.

Osim mobilnih telefona, Nokia je predstavila Mini Speaker MD-9, zvučnik džepne veličine i Nokia Bluetooth stereo slušalice BH-505. Predviđena maloprodajna cijena modela Nokia X6 je 450 eura, a modela Nokia X3 oko 115 eura. Navedene cijene su bez poreza i davanja, a oba uređaja će biti dostupna u posljednjem tromjesečju 2009. godine.