IT KONFERENCIJA

Najavljen sedmi IBM forum

02.09.2009 u 16:14

Bionic
Reading

Sedmi IBM forum, jedna od najvećih poslovnih i IT konferencija u Hrvatskoj, održat će se drugi put zaredom u Hvaru od 16. do 18. rujna 2009. pod sloganom 'Svijet se mijenja. Izgradimo pametniji planet!'

U tri konferencijska dana IBM-ovi stručnjaci, partneri i korisnici dat će odgovore na pitanja kako se prilagoditi svijetu koji postaje sve manji, brži i učinkovitiji te predstaviti najnovija poslovna rješenja i usluge. Bit će predstavljene pametne usluge i rješenja uz pomoć kojih privatni i javni sektor može efikasnije odgovoriti na izazove današnjeg integriranog svijeta.

Službeni konferencijski program sastojat će se od sedam konferencijskih nizova, radionica i okruglog stola gdje će IBM-ovi stručnjaci i predavači pokazati kako kompanije uz pomoć modernih tehnologija mogu unaprijediti svoje poslovanje, ostvariti brži rast na tržištu te povećati svoju konkurentnosti.

Očekuje se 14 stranih predavača i 42 predavača iz IBM-a koji će sveukupno održati čak 65 predavanja u sedam tematskih nizova. Naslovi predavačkih nizova su:

Nova inteligencija, Raditi pametno, Dinamična infrastruktura, Zeleno i više od toga, Odabrana industrijska rješenja, Prikaz rješenja i Otvoreni softver labovi. U otvorenim softver labovima sudionici mogu sudjelovati u nizu otvorenih demonstracija i vježbi gdje mogu naučiti i sami isprobati najnovija softverska rješenja iz područja integracije, upravljanja i nadzora složenih IT sustava, aplikacija, podataka ili poslovnih procesa.

Posebnost ovogodišnjeg Foruma predstavljanje je istraživanja pod nazivom 'IBM Global CIO Study 2009' u kojem je sudjelovalo više od 2.500 sudionika među kojima su bili i direktori informatike (Chief Information Officer – CIO) iz Hrvatske. Istraživanje će biti dovršeno 10. rujna pa će na Forumu biti predstavljene vrlo svježe informacije.

Očekuje se da će Forum pohoditi oko 450 sudionika iz domaćeg poslovnog i IT sektora.