Tehnologija WINDOWS MOBILE 6.5

Novi Windows mobiteli stižu početkom listopada

Prvi uređaji zasnovani na dugo očekivanoj novoj verziji operativnog sustava Windows Mobile 6.5, koji će zamijeniti sada već vremešni 6.1, na tržište stižu 6. listopada

Windows Mobile 6.5, a nakon toga i nadolazeća verzija 7.0, najvažnija je verzija u povijesti tog mobilnog operativnog sustava. Nekoć neprikosnoveni vladar tržišta ručnih računala (danas gotovo nepostojeće kategorije) sa solidnim tržišnim udjelom i kod pametnih telefona, danas je, jednostavno rečeno, zastario. iPhone OS, Palmov WebOS i Googleov Android su mobilne platforme koje privlače najviše pažnje i koje pogone najzanimljivije pametne telefone današnjice. Windows Mobile 6.1 posve je neprilagođen pametnim telefonima kojima se upravlja dodirom prsta i jednostavno hitno treba zamjenu.

Ta zamjena stiže 6. listopada u obliku nekoliko uređaja zasnovanih na novoj verziji Windowsa Mobilea 6.5. Neki od noviteta su nova verzija Internet Explorera, podrška za Adobeov standard FlashLite te Microsoft Office Mobile. Koji će točno uređaji biti predstavljeni na ovaj datum nije poznato, no Microsoftovi partneri su brojne velike kompanije kao HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson, Acer i Toshiba, što znači da možemo očekivati podosta zanimljivosti.

Windows Mobile 6.5 je na neki način samo prijelazna verzija jer će ga relativno brzo naslijediti Windows Mobile 7. Uređaji s tim operativnim sustavom trebali bi na tržište negdje u 2010. godini, no točan datum još nije poznat.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još