PODVALA ZA PETICU

'Umorstvo' zabilježeno na Google Street Viewu privuklo pažnju policije

04.06.2014 u 11:15

Bionic
Reading

U kolovozu 2012. Google automobil koji snima materijal za Street View je ušao u ulicu i snimio nešto što je ličilo na umorstvo. Upravo to je i bio cilj dvojca koji su se odlučili našaliti nakon što su vidjeli automobil i shvatili da će biti snimljeni. Kakvih godinu dana kasnije, policija je vidjela snimljeni materijal na Google Maps i odlučila pokrenuti istragu

Srećom, dvojac koji je napravio šalu je imao i svjedoke za svoju priču, a 'kostur mehaničara u crvenom radnom odijelu nije pronađen', kako šaljivo prepričava jedan od aktera priče. Street View je kao dodatna značajka Google Mapsa imao svojih kontroverznih situacija snimivši neke ljude u kompromitirajućim pozama i radnjama (nužda u javnosti, seks, prikazivanje stražnjice automobilu koji snima materijal i sl.), a po svemu sudeći je stiglo i vrijeme zbivanja pošalica poput ove.


Čovjek koji je sudjelovao u ovoj podvali je priču ispričao i za BBC News, a podvala i 'zabilježeno' umorstvo još uvijek stoji na Street Viewu. Štoviše, ako se dovoljno odmaknete niz ulicu vidjet ćete i da mehaničar bez problema hoda gledajući u Google automobil: