Tehnologija ČUVAJU SVOU PRIVATNOST

Klinci SMS-aju, Twitter ih ne zanima

  • Autor: B. R.
  • 27.8.2009 11:30:49
  • 27.8.2009 10:52:16

Djeca i mlađe osobe uglavnom su izuzetno prijemčivi za nove tehnologije, no kako navodi New York Times, djeca u dobi od 12 do 17 godina baš i ne uživaju u servisima poput Twittera

Prema navodima analitičara ComScorea, najveći broj korisnika Twittera nalazi se u životnoj dobi između 25 i 54 godine, a što se tiče djece u dobi od 12 do 17 godina, Twitterom se koristi njih samo 11 posto.

Kao glavni razlog klinci navode želju za privatnošću te da ne žele da roditelji, učitelji i slične osobe u njihovim životima u svakom trenutku znaju gdje su, što rade i o čemu razmišljaju.

Također, prema navodima New York Timesa, kada je riječ o društvenim servisima ove vrste klinci umjesto Twittera radije odabiru Facebook ili MySpace, no ni tu korisnicima u životnoj dobi od 12 do 17 godina baš ne 'cvjetaju ruže'. Prema podacima analitičara, MySpaceom se koristi samo 14 posto klinaca, a Facebookom tek devet posto. Ipak, na ta dva spomenuta servisa korisnicima je omogućeno detaljnije podešavanje privatnosti, dok na Twitteru takva mogućnost uopće ne postoji.

www.twitter.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još