Tehnologija ŠKAKLJIVO SURFANJE

Korisnici ne prelaze na Firefox 3 zbog pornografije

  • Autor: B. R.
  • 27.8.2009 10:57:24
  • 27.8.2009 10:06:26

Ekipa Mozillinog odjela sigurnosti objavila je u najmanju ruku zanimljive rezultate istraživanja koje su proveli. Značajna količina korisnika ne želi prijeći na najnoviju verziju Firefoxa jer bi im mogla biti otkrivena privatna kolekcija pohranjenih stranica

Tijekom svibnja u Mozilli su odlučili dodatno savjetovati korisnike Firefoxa u verziji 2 da prijeđu na najnoviju verziju ovog preglednika. Servirali su im pripadajući skočni prozor preko kojeg su korisnici mogli nadograditi svoj preglednik. Onima koji su to odbili otvarao se upitnik u kojem su mogli navesti svoje razloge zbog kojih neće nadograditi Firefox.

Prema objavljenim podacima, čak 25 posto ispitanih koji su ispunili upitnik kao razlog navelo je da to ne žele učiniti zbog unaprijeđene lokacijske trake preglednika, točnije nadograđenog sistema stranica koje Firefox predlaže. Naime, Firefox prilikom započetog unosa predlaže određene stranice, koje između ostalog izvlači iz liste pohranjenih stranica. Ovu opciju za sada nije moguće isključiti i mnogi korisnici se boje da bi ostali korisnici pojedinog računala mogli vidjeti sve adrese na kojima surfaju, pa između njih i one škakljivog sadržaja.

Ipak, iz Mozille ponovo savjetuju korisnike da nadograde svoje preglednike, a za surfanje po privatnim stranicama preporučuju korištenje opcije nazvane 'Privatno pretraživanje', ugrađene unutar Firefoxa 3.

U Mozilli također rade na rješavanju problema predloženih stranica u adresnoj traci preglednika, a neka od mogućih rješenja možete vidjeti na ovoj adresi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još