ISPROBAJTE

Najbolje aplikacije protiv komaraca za Android

22.05.2014 u 07:10

Bionic
Reading

Aplikacije za smartphone protiv komaraca se uglavnom bore tako što emitiraju zvuk visoke frekvencije (u rasponu od 10 do 22 KHz, najčešće), koji je za većinu odraslih ljudi nečujan, a koji (navodno) odbija ženke komaraca gladne naše krvi

Imaju li doista učinka? Oko odgovora na to pitanje ne postoji konsenzus. Jedni se kunu u njihovu djelotvornost, dok drugi (skupa s nekoliko znanstvenih istraživanja) tvrde kako ne samo što ne tjeraju male napasnike, već ih u nekim slučajevima i privlače.


Kako je većina tih aplikacija besplatna (ove koje smo odabrali jesu), možete ih isprobati i uvjeriti se sami bez velikog troška. Kao i sve druge aplikacije, korisno je provjeriti ih antivirusnim softverom. Imajte na umu kako ne mogu svi uređaji reproducirati zvukove tih frekvencija.

Anti Mosquito
Aplikacija veličine 1,3 MB radit će na Androidu 1,6 i novijima. Emitira zvuk u rasponu od 12 do 22 KHz.

Anti Mosquito - Sonic Repeller
Jedna od najpopularnijih u ovoj kategoriji, aplikacija veličine 2,2 MB traži izdanje Androida 2,1 ili novije. Nudi nešto manji raspon zvukova koje emitira (14-22 KHz).

Mosquito Repellent
Aplikacija veličine 1,7 MB vrti se na Androidima 2,2 i novijima. Jedna je od onih koje nude i mogućnost emitiranja zvuka na 10 KHz.

Kakva su vaša iskustva?