15 MILIJUNA DOLARA ODŠTETE

Blogerica tuži Google zbog povrede privatnosti

25.08.2009 u 07:04

Bionic
Reading

Korisnici pri otvaranju blogova na nekom od besplatnih servisa smatraju da su im privatnost i zaštita osobnog identiteta zajamčeni, no kao što će pokazati ovaj slučaj, to baš i nije tako. Njujorška blogerica se iz tog razloga odlučila na podizanje tužbe protiv internetskog diva

Ova, sada je već slobodno možemo nazvati tako, sapunica započela je sredinom mjeseca kada je, tada anonimna blogerica, na svom blogu naziva 'Skanks in NYC' nekim napisima izvrijeđala kanadsku manekenku Liskulu Cohen. Nazvala ju je 'psihotičnom lažljivicom, sklonom prostituiranju' i počastila sličnim epitetima.

Na napise na blogu reagirala je sama manekenka tužbom protiv Googlea, s obzirom da je blog bio smješten na servisu Blogger, koji je u vlasništvu internetskog diva. Sud je odlučio u korist Liskule Cohen i Google je morao razotkriti identitet vlasnice bloga 'Skanks in NYC'. Ispostavilo se da se radi o Rosemary Port, studentici Modno-tehnološkog instituta (Fashion Institute of Technology).

Nakon otkrivanja identiteta Rosemary Port promptno je reagirala protutužbom protiv Googlea, u sklopu koje od internetskog diva traži odštetu zbog povrede privatnosti u iznosu od 15 milijuna dolara.

'Održavajući anonimni blog na Bloggeru smatrala sam da mi je identitet zaštićen. Pa zar nije u sklopu 1. amandmana navedeno da svatko ima pravo progovoriti anonimno te zar se to pravo ne prenosi na 'novu' javnu površinu – internet?', izjavila je blogerica Rosemary Port.

Izgleda da ne...