SKINULI GA

Je li ovo prvi Amazonov smartphone?

03.05.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Nakon niza ekskluzivnih izvješća o nadolazećem pametnom telefonu iz Amazona, BGR je otkrio i računalni prikaz ovog mobilnog uređaja namijenjen internoj uporabi u kompaniji. Dizajn uređaja podsjeća na mnoge druge pametne telefone, no ako je za vjerovati prethodnim glasinama, imat će svojih pet minuta zahvaljujući inovativnom sučelju

Dok je prethodni niz glasina donio informaciju kako će Amazonov smartphone imati čak šest kamera, kao i to da će najznačajnija novotarija biti 3D sučelje, nova slika prikazuje uređaj van zaštitnog okvira za prototipe.


Službeno ovaj 4,7-inčni uređaj još uvijek nema ime, a šest kamerica će se koristiti na vrlo neobičan način. Dvije su uobičajene - za snimanje s prednje i stražnje strane uređaja, a ostale četiri usmjerene prema naprijed će biti infracrvene i služit će za prikaz trodimenzionalnih slika koje se mogu vidjeti bez posebnih dodataka poput naočala.

Uređaj bi trebao imati sučelje kojim je moguće upravljati gestama, kako ruku tako i pomicanjem samog mobitela.

Što se ostatka tehničkih karakteristika tiče, ekran bi trebao biti razlučivosti 720p, a u unutrašnjosti bi se trebali smjestiti Qualcommov čip uparen s 2GB radne memorije i, naravno, potpuno prerađenom verzijom Googleovog Androida kako to Amazon i inače radi za svoje uređaje.

Više informacija je dostupno na BGR