54,2 POSTO XBOXOVA IMA GREŠKU

Svaki drugi Xbox 360 se kvari?

24.08.2009 u 11:25

Bionic
Reading

Šokantnu statistiku objavio je Game Informer, a Microsoft tvrdi da njihova konzola ima najbolje jamstvene uvjete na tržištu

Otkako je započela prodaja Microsoftove druge konzole za igranje, Xbox 360, šire se priče o njezinoj nepouzdanosti. Da ima vatre gdje ima i dima, potvrdio je i Microsoft produživanjem garancije za tu konzolu i jednostavnijim principom zamjene za novu.

Tada su mediji koji se bave zabavnom industrijom nagađali da je više od 20 posto Xboxova u svom životnom vijeku pokazalo 'crveni prsten smrti' - alarm crvene boje oko tipke za paljenje i gašenje konzole. Microsoft nikada nije ni potvrdio ni zanijekao te statistike, a sada je Game Informer izašao s nevjerojatnim podatkom da je čak 54,2 posto Xboxova otkazalo. S obzirom na reputaciju i čitanost medija koji je iznio te podatke, očekivala se brza Microsoftova reakcija u kojoj će oni biti zanijekani, no to se nije dogodilo.

Microsoft je reagirao preko glasnogovornika, ali njihova služba za odnose s javnošću nije zanijekala iznesenu informaciju, već je navela da je Xbox 360 konzola s najboljom garancijom na tržištu te da njen proizvođač konstantno poboljšava dizajn, proces proizvodnje i performanse.