U UREDU I VANI

Nova Dellova rješenja za zaštitu poslovnih podataka

24.04.2014 u 14:08

Bionic
Reading

Nova sigurnosna rješenja i usluge tvrtkama omogućavaju bolju zaštitu korporativne mreže, kritičnih podataka i uređaja, ujedno omogućavajući produktivnost uz maksimalnu zaštitu zaposlenika koji rade izvan ureda

Samo u protekloj godini Dell je spriječio 1,06 trilijuna pokušaja upada u korporativne mreže u 249 zemalja, objavili su iz te tvrtke.


Globalno istraživanje o sigurnosti koje je proveo Dell pokazalo je da je 74 posto ispitanika širom svijeta iskusilo pokušaj upada u korporativnu mrežu, no u prosjeku, ispitanici su alocirali samo 17 posto IT budžeta za sigurnost.

Dell SecureWorks uveo je novu uslugu Advanced Endpoint Threat Detection (AETD) kao dodatak portfelju Advanced Threat Services, koji obuhvaća usluge obrane od naprednih cyber prijetnji te uključuje usluge Managed Advanced Malware Protection (MAMP) i Targeted Threat Hunting.

Usluga AETD uključuje stalne procjene krajnjih točaka u sustavu kako bi korisnici dobili upozorenja o prijetnjama u najkraćem roku, specifične podatke o načinu napada na određeni uređaj te kontinuirano praćenje i ažuriranje softvera za analizu prijetnji.

Omogućavajući pristup samo provjerenim mobilnim aplikacijama, rješenje Secure Mobile Access (SMA) je dizajnirano za upravljanje i osiguravanje pristupa poslovnim aplikacijama i njihovo koegzistiranje s privatnim aplikacijama.

Kombinira Dellov SonicWALL E-Class Secure Remote Access Appliance, koji podržava novi Secure Mobile Access 11.0 operativni sustav, s mobilnom aplikacijom SonicWALL Mobile Connect 3.1.

Pristup VPN-u samo registriranim korisnicima, dok se potencijalno opasne mobilne aplikacije blokiraju. Podržat će bilo koju mobilnu aplikaciju i sigurne spremnike, što ne traži dodatne modifikacije.

Smanjuje poslovne rizike uvođenjem autorizirane korisničke usklađenosti s osobnim uređajem te upravljanjem i izvještavanjem o prihvaćanju uvjeta korištenja BYOD-a. Može ju se integrirati s rješenjem Enterprise Mobile Management, uključujući tehnologiju Mobile Workspace container.


Dellov novi Data Protection | Hardware Crypto Accelerator (HCA) dodatak je portfelju Data Protection | Encryption.

S trećom razinom certifikacije FIPS 140-2, HCA pretvara tvrde diskove određenih prijenosnih računala Dell Latitude, stolnih računala OptiPlex i radnih stanica Precision u brze (tri gigabita u sekundi), samoenkriptirajuće uređaje otporne na namjerno izazivanje kvarova, potpuno uklanjajući potrebu za kupovinom odvojenih samoenkriptirajućih diskova (SED) bez narušavanja performansi sustava.

HCA omogućava sukladnost i povezan je s Dellovom zaštitom podataka tako da IT administratori mogu povući jedan set usklađenosti podataka na svim uređajima.

Određena SED rješenja pohranjuju podatke i enkripcijski ključ na jednom uređaju, dok je s DDP | HCA podržanim Trusted Platform Moduleom (TPM), enkripcijski ključ pohranjen neovisno o pogonu i Hardware Crypto Acceleratoru.

Usluga SecureWorks Advanced Endpoint Threat Detection bit će dostupna krajem drugog kvartala, Secure Mobile Access sredinom godine, a Data Protection | Hardware Crypto Accelerator već je dostupan.