SUSRET DEVELOPERA

Ovoga vikenda vidimo se na konferenciji Reboot Develop 2014.

23.04.2014 u 12:10

Bionic
Reading

Od 26. do 27. travnja, u Zagrebu se odvija konvencija zabavne industrije kakvu ovi prostori još nisu vidjeli

Gejming, priznali to ili ne, velik je biznis. Čak i na ovim prostorima gdje je više-manje sve shvaćano s dodatnom dozom pesimizma. Zapravo, čovjek se iznenadi kada shvati koliko ljudi živi od proizvodnje videoigara. Dokaz tome da je regija itekako aktivna na ovom polju i nadolazeći je Reboot Develop. Ova konvencija ovoga će vikenda u hotelu DoubleTree Hilton Zagreb okupiti najveća razvojna imena regije na jedno mjesto te dokazati kako najprofitabilnija grana zabavne industrije seže duboko i u Jugoistočnu Evropu.

Štoviše, ova konvencija već je proglašena najvećom tog tipa na ovim prostorima. Dokaz ovome su mnogobrojni predavači i izlagači, uključujući i one koji ne dolaze iz Hrvatske, Srbije i susjednih država. Velika imena poput Guillaumea de Fondaumièrea iz Quantic Dreama ili Phila Elliota iz Square Enixa dodat će svjetsku notu Reboot Developu tijekom niza predavanja usko vezanih uz ovu rastuću industriju.

Izlagači uključuju Cateia Games, Nordeus, Eipix, Zootfly, Gamepires, Outfit7, Mad Head Games, Croteam, 3lateral, COFA Games, Ironward, Machina, Ocean Media, Frontmen Studio, Stygian Software, Brave Giant Studio, 2x2, DEV5 i mnoge druge! Više o Reeboot Developu možete pročitati na njihovoj službenoj stranici, kao i u nedavno objavljenom Gamereport intervjuu s jednim od organizatora.