ROK SE BLIŽI

Prijavite se za Shift Challenge i Shift Hackaton

23.04.2014 u 10:30

Bionic
Reading

Motivacijska predavanja, stručna savjetovanja, susreti s milijardu dolara vrijednim investicijskim fondovima, medijska pozornost - sve to mlade poduzetnike i one koji bi to tek željeli postati čeka u Splitu, 5. i 6. lipnja

U Splitu će 5. i 6. lipnja po treći put biti održana konferencija za startupe Shift. Ove je godine podijeljena u tri dijela.


Sama konferencija bit će održana 5. i 6. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu. Očekuje se više od tisuću posjetitelja te predavanja inozemnih i domaćih govornika iz svijeta IT poduzetništva.

Prethodit će joj dva natjecanja koja će biti zatvorena za javnost, a čiji će pobjednici će prezentirati svoje projekte 6. lipnja na konferenciji ispred publike i predstavnika startup akceleratora kao štu su Y Combinator i Techstars. Tom prilikom će pobjednicima ujedno biti i uručene novčane nagrade.

U Gradskoj knjižnici Marka Marulića 2. i 3. lipnja bit će održan Shift Hackathon, natjecanje za mlade i talentirane programere koji žele prihatiti izazov razvijanja potpuno nove aplikacije u samo 24 sata.

Timovi kandidata se mogu prijaviti putem službene stranice konferencije najkasnije do 26. svibnja, a samo će 15 najboljih dobiti priliku da se natječe za nagradni fond u iznosu od 10 tisuća dolara (oko 55 tisuća kuna).

Poduzetnici koji već imaju spreman projekt, mogu se do 4. svibnja prijaviti za sudjelovanje na Shift Challengeu, koji će biti održan 4. lipnja u Muzeju grada Splita.


Inozemni i domaći mentori pripremat će startupe za prezentaciju njihovih projekata ispred javnosti i investitora, a 16 timova koji najbolje demonstriraju usvojeno znanje dobit će priliku boriti se tijekom konferencije za nagrade u vrijednosti od 10 tisuća dolara te predstaviti svoje projekte publici, medijima i investicijskim fondovima.

'Cilj konferencije je doprinijeti razvoju lokalne klime za startup poduzetništvo, kao i poduzetništvo u širem smislu. Stoga dovodimo investitore i IT poduzetnike iz cijelog svijeta, kao i IT tvrtke s kojima lokalni poduzetnici poput nas mogu sklapati unosne izvozne poslove', kaže jedan od organizatora, Mateo Perak iz Profica.