IMPRESIVNO ZDANJE U SEULU

Ovako izgleda Samsungov muzej inovacija

23.04.2014 u 10:31

Bionic
Reading

U tri dvorane na više od deset tisuća kvadrata izložbenog prostora može se doznati više o izumima ključnim za razvoj potrošačke elektronike te sadašnjim i budućim inovacijama

Samsungov muzej inovacija u Seulu posvećen je istraživanju prošlosti, sadašnjosti i budućnosti elektroničke industrije.


Posjetite li ga, moći ćete iskusiti bogatu povijest elektronike od najranijih električnih izuma Michaela Faradaya, Thomasa Edisona i Grahama Bella, kao i steći uvid u budućnost pomoću novih inovacija koje tek dolaze na tržište.

'Samsungov muzej inovacija predstavlja na jednom mjestu neke od najvećih izuma i inovacija bogate povijesti elektronike. Ovi izumi postavili su temelje tehnološkog razvoja koji nam je omogućio da unaprijedimo proizvode koji nam danas svima olakšavaju živote', rekao je povodom otvaranja muzeja Oh-Hyun Kwon, izvršni direktor tvrtke Samsung Electronics, 'Muzej pruža posjetiteljima priliku da vide odakle svi današnji proizvodi dolaze te da ujedno i shvate odakle Samsung crpi inspiraciju za stvaranje novih kreativnih proizvoda koji određuju modernu industriju potrošačke elektronike. '

Prostire se na 10950 m2 raspoređenih na pet katova i podijeljen je tematski u tri različite izložbe koje prikazuju prošlost, sadašnjost i budućnost elektroničke industrije.

Dvorana 1 (klikni za uvećanje)


U dvoranama 1 i 2 su pojedinosti o više od 150 povijesnih izuma, dok su u dvorani 3 izložene sadašnje i buduće inovacije. U svakoj dvorani nalaze se informacije o pojedinim proizvodima, kao i video materijali posebno snimljeni kako bi pružili posjetiteljima dodatni kontekst.

Dvorana 1 posjetiteljima priča o počecima elektroničke industrije između 18. i 20. stoljeća. Izložba prikazuje neke od najvažnijih povijesnih otkrića i inovacija koje su izumili Michael Faraday, Thomas Edison i Graham Bell.

Dvorana je podijeljena na pet tematskih područja; otkriće električne energije, rasvjeta, telekomunikacije, kućanski uređaji i radio. Ova dvorana prikazuje detaljnu povijest tvrtki pionira industrije: Siemensa (osnovanog 1847.), AT&T (1885.), Philips (1891.), General Electric (1892.) i NEC (1899.).

Dvorana 2 (klikni za uvećanje)


U dvorani 2 napravljene su tri zone koje pružaju uvid u ključne stupove razvoja elektroničke industrije: poluvodiči, zasloni i mobilni uređaji.

Pojava poluvodiča omogućila je brzu obradu informacija, a razvoj zaslona i mobilnih komunikacija kontinuirano doprinosi širenju i dostupnosti informacija. U dvorani 2 su predstavljeni ključni trenuci razvoja tehnologije poput otkrića tranzistora, razvoja integriranih sklopova, povijesti poluvodiča ili evoluciji tehnologije zaslona.

Mobilna zona predstavlja prvi svjetski mobitel kao i prvi svjetski pametni telefon. U ovoj dvorani se pored Samsungovih proizvoda nalaze i proizvodi vodećih proizvođača koji su doprinijeli razvoju moderne tehnologije poput Intela, Sonya, Sharpa, Nokije i Motorole.


Za najmlađe posjetitelje u ovoj dvorani smješten je inovacijski laboratorij u kojem djeca mogu saznati sve što ih zanima o poluvodičima, zaslonima i mobilnim komunikacijama.

Završna treća dvorana prikazuje Samsungovu viziju budućnosti te su u njoj predstavljene najnaprednije nove tehnologije koje Samsung planira lansirati u budućnosti.