SRAMOTA ZA SVE!

Hoće li policija reagirati na pedofilske stranice na Facebooku?

21.04.2014 u 11:09

Bionic
Reading

Ne možemo reći da smo iznenađeni time da više od 50.000 osoba iz Hrvatske i regije iz samo njima znanog razloga lajka bolesnu stranicu naziva Najveće drolje osnovnih i srednjih škola, jer budala uvijek ima, no zajedno možemo učiniti nešto

Krajem ožujka izvijestili smo vas o cijelom nizu gadarija na Facebooku uobličenih u seriju tzv. KJV (kurve, janjetina i Vuco) stranica koje imaju za cilj isključivo sramotiti, najčešće maloljetne, korisnice ove društvene mreže. Naša mala akcija naziva Pomognite ukloniti smeće s Facebooka urodila je plodom te je izbrisan dobar dio spornih stranica na Facebooku.

Ipak, gotovo svakodnevno pojavljuje se cijeli niz novih te nam ne preostaje ništa drugo nego ponovo vas pozvati na zajedničku akciju.

Prije nekoliko dana na Facebooku se pojavila stranica naziva Najveće drolje osnovnih i srednjih škola koja koristi svaku priliku za objavljivanje ‘škakljivih’ fotografija djevojčica iz hrvatskih osnovnih i srednjih škola, uz odvratne komentare administratora. No nisu administratori jedini odvratni u cijeloj priči jer se svojim gadarijama pridružuju i komentatori.

Pozivamo vas stoga da stranicu Najveće drolje osnovnih i srednjih škola prijavite predstavnicima Facebooka slijedeći jednostavne upute:

Naiđete li na objavu u kojoj vidite da netko od vaših prijatelja lajka KJV stranicu, upozorite ga da to ne bi trebalo činiti. Jednako tako, otiđite na spornu stranicu te u padajućem izborniku kraj gumba Like odaberite opciju Report Page te pratite daljnje upute.

Facebook je prilično strog što se tiče stvari koje korisnici smiju, a koje ne smiju objavljivati na ovoj društvenoj mreži. Ipak, izgleda da ni sami ne mogu pratiti sve što korisnici rade jer je na Facebooku doista moguće pronaći štošta, a i njihov automatski sustav brisanja ovakvih sadržaja nije baš ažuran.

Svakako podijelite ovu informaciju kako bi se u akciju mogli uključiti i svi vaši prijatelji koji koriste Facebook.