KONFERENCIJA SHIFT

Startupovi, u Splitu vas čeka 15 tisuća dolara

18.04.2014 u 10:08

Bionic
Reading

Otvorene su prijave za Shift Challenge, startup natjecanje koje će biti održano 5. i 6. lipnja u sklopu konferencije Shift u Splitu. Ukupan fond nagrada iznosi 15 tisuća dolara (oko 82,5 tisuće kuna)

Startupove očekuje i jedinstvena prilika da prezentiraju svoje ideje ispred predstavnika Y Combinatora i Techstarsa. Prvi je iznjedrio globalno uspješne tvrtke poput reddita, Airbnba i Dropboxa, dok se među tvrtkama koje su stekle milijune zahvaljujući Techstarsu nalaze imena kao što je Filtrbox, IntenseDebate i SendGrid.


Članovi žirija koji će birati najprespektivnije startupe ujedno sačinjavaju i drugi set govornika za Shift.

Justin Kan je partner Y Combinatoru, pod čije je okrilje primljen i prošlogodišnji pobjednik Shift Challengea BellaBeat (ex BabyWatch).

Semyon Dukach je novi generalni direktor bostonske podružnice Techstarsa. Semyon je također poznat kao i strastveni anđeo ulagač, a šira javnost ga najćešće povezuje s timom MIT Blackjack, koji su '90-tih pustošili američka kasina zahvaljujući sofisticiranoj tehnici brojanja karata.

Amy C. Cosper je glavna urednica i potpredsjednica Entrepreneur Media, Inc. Amy nadgleda sav sadržaj i partnerstva koja se tiču ove publikacije iz svijeta poduzetništva.

Patrick de Laive je suosnivač Twittercountera, Paydroa i pokretač konferencije The Next Web startup.

Prijave za Shift Challenge su otvorene do 4. svibnja. Prijaviti se možete na službenoj web stranici konferencije. Kandidati koji uđu među 32 najbolja startupa bit će obaviješteni e-mailom najkasnije do 12. svibnja


Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, Challenge day, bit će zatvoren za javnost i održan 4. lipnja u Muzeju grada Splita. Tom prilikom će domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupove trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a startupovi će im na kraju dana morati pokazati što su naučili.

Bit će odabrano 16 startupova koji će ući u finalu i dobiti priliku za predstavljanje ideja i projekata tijekom konferecnije Shift 5. i 6. lipnja.

Nakon završne runde prezentacija bit će odabrana tri najbolja startupa, koji će dobiti novčane nagrade. Za prvo mjesto predviđeno je 10 tisuća dolara (oko 55 tisuća kuna), drugo tri tisuće dolara (oko 27,5 tisuća kuna), a treće dvije tisuće dolara (oko 11 tisuća kuna).

Više o uvjetima prijave i pravilima natjecanja možete pročitati na službenoj web stranici Shifta