DOZNAJTE

Što nam je Samsung spremio za ovu godinu?

18.04.2014 u 10:09

Bionic
Reading

Samsung je tijekom dvodnevnog Adriatic Foruma partnerima, distributerima i medijima predstavio ključne novosti u svim kategorijama proizvoda za ovu godinu. Evo što nam je bilo zanimmljivo

Hrvatsku su premijeru imali monitor Ultra HD razlučivosti, oznake UD590, koji može prikazati 64 puta više boja, i televizor Ultra HD, koji sliku prikazuje četiri puta većom razlučivošću od Full HD uređaja, a nudi i tehnologiju UHD Upscaling, koja omogućava kvalitetniji prikaz sadržaja niže rezolucije.


Po prvi puta su prikazani uređaji namijenjeni ljubiteljima fotografije. Novu generaciju Samsungovih fotoaparata predvodi model NX30 koji, osim izmjenjivih objektiva, nudi i napredni 20.3 MP APS-C CMOS senzor, otvor blende od 1/8000 sekundi i mogućnost snimanja devet uzastopnih fotografija u sekundi.

Prikazan je i NX mini, najmanji i najlakši fotoaparat s izmjenjivim lećama na svijetu. Ima zakretni zaslon, pogodan za snimanje selfieja te mogućnost povezivanja i dijeljenja sadržaja korištenjem tehnologija NFC i wi-fi tehnologija.

Bijela tehniko, na parove razbroj's! (klikni za uvećanje)


Premijerno su predstavljeni i novi kućanski uređaji, poput perilice rublja oznake WW9000 i hladnjaka Food Showcase. To je hladnjak s pametnim sustavom unutarnjeg dizajna spremnika za pohranu te inovativnom tehnologijom hlađenja.

Predstavljeni su najnoviji proizvodi odjela telekomunikacija, poput pametnog telefona Galaxy S5, odnedavno dostupan u prodaji u Hrvatskoj te tableti Galaxy NotePro i TabPro.

Moglo se isprobati i novu generaciju pametnih satova Gear 2, Gear 2 Neo i Gear Fit, koji omogućavaju prihvaćanje poziva, trenutne obavijesti i mogućnost osobnog fitness trenera, prateći rutine vježbana i otkucaje srca.

Što sve mogu NFC printeri? (klikni za uvećanje)


Između ostalog, imali smo prilike vidjeti nove zakrivljene televizore Ultra HD i Full HD s oznakama U8500 i H8000, kao i novu seriju Full HD LED TV-a te audio sustava i Blu-Ray reproduktora.

Za mobilni ispis koji objedinjuje tehnologije NFC i Wi-Fi Direct, Samsung je predstavio novi jednobojni laserski pisač ProXpress M2880 i laserski pisač u boji ProXpress C1860. Nude brzinu ispisa od 28 stranica u minuti za jednobojne laserske pisače i 18 stranica u minuti za laserske pisače u boji.