ČUDO NEVIĐENO

Amazonov mobitel imat će šest kamera?!

17.04.2014 u 06:44

Bionic
Reading

Nakon godina razvoja, izgleda kako je Amazon napokon blizu predstavljanja prvog u seriji vlastitih pametnih telefona. Najveća novost bit će novo 3D sučelje

Na prvi pogled, buduća perjanica je nalik većini drugih sličnih uređaja na tržištu. No, izgled vara - u Amazonu su se fokusirali na drukčije korisničko iskustvo, koje se vrti oko njihovih proizvoda i usluga te jedinstvenog trodimenzionalnog sučelja za koje nisu potrebne posebne naočale.


Amazon trenutno radi na bar dva uređaja - uz perjanicu, tu je i po specifikacijama slabiji mobitel, koji će biti jeftiniji. Prvi bi trebao biti predstavljen tijekom lipnja i na tržištu se pojaviti tijekom trećeg tromjesječja ove godine, a drugi odmah nakon prvog. Isprva će, na žalost, biti dostupan samo u SAD-u.

Ekskluzivniji model pogonit će Qualcommov procesor Snapdragon, podržan s dva gigabajta RAM-a. Operativni sustav bit će Android, temeljito promijenjen kako bi bio prilagođen Amazonovim potrebama, kao što je već bio slučaj s tabletima koje ta tvrtka prodaje.

Zaslon će biti dijagonale 4,7 inča (11,9 centimetara), razlučivosti 720p HD. Po oba parametra bit će nešto manji, odnosno slabiji od glavnih konkurenata, a mogao bi se naći u istoj kategoriji s novim iPhoneom.

Ipak, najveća novost je softversko 3D sučelje i hardver koji ga omogućuje.

Navodno će Amazonov mobitel imati čak šest kamera. Glavna stražnja imat će 13 megapiksela, prednja će biti standardna kamera za video konferencije, s uključenom Amazonovom uslugom korisničke podrške.

Preostale četiri će, uz pomoć senzora ugrađenih u mobitel, služiti kao podrška 3D sučelju. Infracrvene kamere koje troše malo energije bit će smještene u svakom od četiri kuta na prednjoj strani pametnog telefona.


Pratit će vaše lice i oči u odnosu na zaslon mobitela, što će mobitelu omogućiti stalno premještanje elemenata na zaslonu kako se mijenja vaša perspektiva. To će stvoriti trodimenzionalnu sliku bez dodatnih pomagala, nalik rješenju koje je su koristili Nintendo za 3DS i HTC za Evo 3D.

Trodimenzionalno sučelje Amazon planira koristiti kad god i gdje god može, od početnog zaslona do aplikacija kao što su mape, ali i za virtualne šetnje po dućanima, tijekom kojih ćete moći razgledati proizvode sa svih strana.

API će biti dostupan razvojnim programerima, pa je za očekivati i razvoj drugih aplikacija, piše BGR