HOP ZA PRETPLATNIKE

Stigla revolucija u zamjeni mobitela staro za novo

16.04.2014 u 15:30

Bionic
Reading

Uz HT-ov novi program HOP (Hoću Opet Promijeniti) možete zamijeniti svoj pametni telefon za novi do dva puta godišnje, a najranije šest mjeseci nakon potpisivanja ugovora

'Čekati dvije godine na novi mobilni uređaj je dugo, pogotovo kad znamo da svake godine na naše tržište stiže nekoliko desetaka novih modela s najnaprednijim funkcionalnostima. Zašto ne omogućiti korisnicima da uživaju u uređaju koji žele kad se takav pojavi?


Stalno pratimo želje korisnika, pa smo kreirali program HOP s kojim mogu jednostavno hopnuti na novi smartphone', kaže Nataša Rapaić, članica uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike HT-a.

Recimo da želite Sonyjevu Xperiu Z1 zamijeniti za novu Xperiu Z2, koja će uskoro biti u ponudi HT-a. To možete učiniti u tri koraka:

1) otplatiti sadašnji uređaj (razlika je manja za vrijeme provedeno u ugovornoj obvezi)
2) kupiti novi uređaj po povoljnijoj cijeni (koja je zajamčena tarifom)
3) koristiti uslugu Zamijeni i uštedi te bodove iz T-Cluba kako bi snizili trošak

Po izračunu kojeg je iznijela Rapaić, ako bi se koristile sve moguće pogodnosti Xperia Z2 koštala bi oko 448 kuna. U varijanti u kojoj se kombinira HOP i Zamijeni i uštedi, koštala bi oko 1048 kn.

Puna cijena uređaja bez ugovora je 6598 kuna. U scenariju bez HOP-a, s otplatom preostalih mjesečnih rata i naknadom za uređaj koštala bi 3498 kn. U scenariju bez HOP-a koji predviđa razliku do pune cijene uređaja i naknadu za uređaj, koštala bi 3989 kn.


Program HOP namijenjen je prvenstveno svima koji tehnologiju i žele među prvima koristiti njene mogućnosti - kojima je puno čekati završetak ugovorne obveze kako bi nabavili novi telefon. Ponuda se odnosi i na poslovne korisnike, ali i sve koji shvaćaju važnost tehnologija u uspješnom poslovanju.

U HT-u je prodaja smartphonea u 2013. godini činila 60 posto ukupnog broja prodanih uređaja u području postpaida, što je za osam posto više nego u prijašnjoj godini.

Kako HOP funkcionira? Ako ste postojeći korisnik, unutar programa obnavljate ugovor prije isteka i odabirete novi pametni telefon, što plaćate po najpovoljnijim uvjetima iz HT-ove ponude.

Prilikom obnavljanja ugovora podmirit ćete razliku u cijeni telefona iz starog ugovora i njegove pune tržišne vrijednosti. A razlika ili cijena koju plaćate u tom slučaju umanjena je za broj mjeseci provedenih u ugovornoj obvezi.

U HT-u računaju kako ugovor prosječno traje 24 mjeseca. Svaki put kad nabavljate novi telefon, ugovor će biti ponovno produljen na rok trajanja predviđen tarifom.

Ovakav način obračuna jedinstven je i najpovoljniji na našem tržištu, kažu u HT-u. Možete dodatno uštedjeti ako predate stari uređaj na otkup HT-u uz uslugu Zamijeni i uštedi ili koristeći bodove iz HT-ovog programa vjernosti (donosi popuste od 200, 400 ili 600 kuna). Novi mobitel možete otplatiti i na rate.


'HT je šesti u svijetu, prvi u regiji i, naravno, na hrvatskom tržištu koji nudi ovakvu fleksibilnost nabave novog smartphonea. Istraživanje koje smo proveli nam je ukazalo da je HOP dobrodošao na naše tržište. Preko dvije trećine korisnika koji su se izjasnili da im je komunikacija putem mobitela jako bitna i koji već sada mijenjaju svoje pametne telefone barem jednom godišnje rekli su nam da im se jako sviđa koncept HOP-a', rekla je Rapaić.

HOP je dio skupine poslovnih i privatnih tarifa Plan i nema nikakvu mjesečnu naknadu. Mogu ga koristiti svi koji su potpisali ugovor od početka ožujka 2014., bez obzira potpisuju li prvi puta ili samo obnavljaju svoj postojeći ugovor.

Prve korisnike u HT-u očekuju u rujnu ove godine. Za one koji ne žele sami prebacivati podatke sa starog uređaja na novi, Rapaić je podsjetila kako HT nudi uslugu u sklopu koje to mogu obaviti umjesto onih koji se ne znaju ili ne žele time baviti.

Svoj prvi HOP možete napraviti šest mjeseci nakon potpisivanja ugovora, odnosno najranije u rujnu. U trenutku kada poželite napraviti HOP, to možete u najbližem T-Centru ili putem Službe za korisnike te internetskih stranica HT-a.