INOVATIVNE TEHNOLOGIJE

Upoznajte novu obitelj Toshibinih TV uređaja

17.04.2014 u 06:47

Bionic
Reading

Kompanija Toshiba Europe predstavlja novu obitelj TV uređaja L74 – spoj inovacija za unaprijeđenu kvalitetu zvuka i slike te inteligencije naprednih usluga Smart TV Cloud, sve u jednom Full HD 3D TV uređaju

Profinjenog dizajna, opremljeni dvojezgrenim procesorom, TV uređaji obitelji L74 dizajnirani su da pokrenu sva čula korisnika karakteristikama koje kreću od bogatijeg zvuka, preko jasnijih dijaloga i svjetlijih slika, do impresivnih 3D prikaza i samostalno podešenih načina gledanja. Namijenjena korisnicima koji traže iskustvo pametnijeg uživanja u TV-u, obitelj L74 stvorena je kao centralna točka svakog doma te dostupna u tri različite dimenzije ekrana, dijagonala do 140 cm (55-inča).


Izrazito impresivna, još svjetlija slika

Naprednu kvalitetu slike temeljenu na tankim Direct LE diodama Toshiba postiže tehnologijom CEVO™ Picture: spojem novog sustava pozadinskog osvjetljenja te nove tehnologije vraćanja čipova u prethodno stanje, dobiva se znatno oštrija i intenzivnija slika koja je i do 75% svjetlija no kod prethodnih modela. Raspon boja je također povećan korištenjem ovog naprednog 'motora' za procesiranje slike sa širim LED-izvorima, što omogućuje veću dubinu detalja te prikazanu sliku čini bogatijom. Korištenjem tehnologije vraćanja čipova u prethodno stanje, tehnologija slike CEVO™ može emitirati i komprimiranu sliku, koju praktično vraća u originalno stanje, vraćajući boju i osvjetljenje koji se obično gube tijekom procesa komprimiranja. Visoka osvjetljenost i širi raspon boja zajedno korisniku pružaju znatno bolji doživljaj gledanja i zamjetnu jasnoću - do najsitnijih detalja.

Fino podešen surround zvuk

Kvaliteta zvuka je također poboljšana uz pomoć nove CEVO™ Audio tehnologije koja dramatično povećava raspon basa od 150 Hz do 100 Hz te stvara bogatije zvučno polje koje se lakše širi prostorom. Zahvaljujući novom dizajnu zvučnika, iz vrlo tankog uređaja dolazi nevjerojatno moćan zvuk. Mogućnost odvojenog upravljanja pozadinskim ozvučenjem te dijalozima zapravo znači da tehnologija odvajanja zvuka korisniku omogućava potpunu kontrolu nad vrstom zvuka koji želi čuti. Tako, primjerice, ako korisnik koji gleda nogometnu utakmicu želi biti koncentriraniji na akciju, jednostavno može 'isključiti' komentatora. S druge strane, korisnik koji želi pojačati dijaloge u dramama i filmovima, može utišati pozadinski zvuk.

Korisnici jednako mogu uživati u impresivnom zvuku DTS Premium Sound™ sustava putem dva unaprijeđena stereo zvučnika snage 15W, koji su dijelom novorazvijenog CEVO™ Audio sustava. Korištenjem napredne tehnologije dekodiranja, DTS Premium Sound™ pretvara standardni stereo zvuk u virtualni zvuk projektiran da impresionira slušatelja.

Osobniji Smart TV Cloud

Uz usluge Smart TV Cloud dostupne u obitelji L74, korisnički portal još je inteligentniji, a iskustvo dodatno personalizirano zahvaljujući inovativnim funkcijama kao što su MediaGuide Replay, koji je dio novog i moderniziranog korisničkog sučelja.

Umjesto sugeriranja sadržaja na osnovu općih trendova, Toshibina nova, jedinstvena 'osobna TV usluga' - MediaGuide Replay, korisniku preporučuje programe koje bi mogao preferirati, temeljeno na osnovi navika gledanja i ranijih snimanja programa. Takvi se sadržaji, zajedno sa sadržajima koji se po spomenutom kriteriju smatraju sličnima, zatim automatski snimaju u skladu s individualnim profilima, što znači da različiti članovi obitelji mogu imati različite, osobne kanale za zabavu. Ovako doista teško postoji šansa da korisnik propusti epizodu svog omiljenog programa ili filma koji bi želio pogledati.


Osobna funkcija snimanja videozapisa 'Personal Video Recording' (PVR) omogućuje jednostavan pristup funkcijama kao što su: snimanje jednim dodirom, TimeShift, EPG snimanje i preporuke. Korisnik, primjerice, može zaustaviti gledanje TV-a dok završi telefonski poziv, a PVR će snimiti ostatak programa dok korisnik ne bude spreman nastaviti s gledanjem od mjesta na kojem je prekinuo gledanje.

Pored toga, integracija aplikacije TwitterTM omogućuje korisnicima da na TV uređaju prate sadržaje u realnom vremenu. Servisi s najpopularnijim sadržajima također su dostupni na uređajima obitelji L74– uključujući i YouTube®, plus, čitav niz aplikacija za glazbu, vijesti i zabavu.

Glatke performanse i odlična slika

Obitelj L74 koristi novi dvojezgreni procesor Dual-Core Engine, koji poboljšava performanse TV-a na način da omogućuje brže istovremeno izvršavanje zadataka i brže procesiranje najvažnijih aplikacija, a time i bolje korisničko iskustvo. Pored toga, tu je i rezolucija Full HD 1080p, koja slici na ekranu daje bolju definiciju, dok tehnologija AMR+ 1500 (Active Motion & Resolution) omogućuje živahnu i čistu sliku, koja je glatka čak i u brzim scenama sportskih prijenosa ili akcijskih filmova.

Obitelj L74 nudi iskorak u svijet 3D slike zahvaljujući opciji gledanja filmova i TV programa u živopisnoj, uvjerljivoj dubini i detaljima. Čak je i 2D sadržaj jednostavno pretvoriti u 3D, za uživanje u realističnosti postojećih kolekcija filmova i zabavnih videosadržaja.

Jednostavan pristup uređajima i sadržaju

Obitelj L74 nudi mnogobrojne opcije povezivanja, pa se sadržaj jednostavno može dijeliti i gledati. Višestruki HDMI® priključci prenijet će zabavu na veliki ekran s prijenosnog računala,

igraće konzole, Blu-rayTM diskova ili 'set-top box' uređaja – a putem USB priključka korisnik može reproducirati sadržaj izravno sa svog uređaja za pohranu podataka. Obitelj L74 omogućuje i reprodukciju s medija iz kućne mreže, što znači da se filmovi s DVD i drugih medija mogu gledati bez potrebe fizičkog povezivanja računala s TV uređajem. Intel® WiDi i bežično prikazivanje su također podržani, pa korisnici mogu dijeliti sadržaj s bilo kojeg kompatibilnog prijenosnog računala i uživati u njemu na velikom ekranu, bez muke ili dodatnih kablova.

Toshiba obitelj TV uređaja L74 u Europi će biti dostupna tijekom drugog tromesečja 2014.