PRIPREMITE CV

RealNetworks otvara urede u Hrvatskoj, traže programere

15.04.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Poznata tvrtka preuzela je dio tima tvrtke Pet minuta koji je radio na razvoju RealPlayer Clouda. Novi uredi bit će otvoreni za otprilike tri tjedna. Traže programere koji dobro poznaju HTML5 i JavaScript

Tvrtka Pet minuta u studenom prošle godine postala je strateškim partnerom na razvoju Rhapsodyja, servisa za distribuciju glazbe koji svoje usluge na europskom tržištu nudi pod poznatim brendom Napster.


Hrvatski tim softverskih inženjera i dizajnera te tvrtke surađivao je i na razvoju mobilnih aplikacija RealPlayer Cloud, proizvodu tvrtke RealNetworks, već u ranoj fazi projekta pružajući podršku u nadogradnji i integraciji s različitim platformama, poput u travnju predstavljene aplikacije za Amazon Fire TV.

RealPlayer Cloud trenutno broji više od milijun aktivnih korisničkih računa u samo šest mjeseci od predstavljanja na tržištu. Omogućuje pohranjivanje video sadržaja u oblaku što ih čini dostupnima na velikom broju uređaja.

'Talentiranom timu želimo dobrodošlicu u Real obitelj', izjavio je Rob Glaser, predsjednik i izvršni direktor tvrtke RealNetworks, 'U Hrvatskoj smo prepoznali velik broj mladih, motiviranih i već iskusnih programera mobilnih aplikacija koji stvaraju nove trendove u mobilnim tehnologijama. Otvaranje ureda u Hrvatskoj je u potpunosti usklađeno s našim strateškim fokusom na mobilne inovacije.'

'Ovom akvizicijom smo okupili talentirane ljude koji za Real predstavljaju temelj snažnog tima za razvoj mobilnih rješenja u Hrvatskoj. Već u ovom trenutku zapošljavamo te se nadamo brzom proširenju tima. U potrazi smo za inženjerima s iskustvom u tehnologijama kao što su HTML5 i JavaScript', izjavio je Jeff Chasen, potpredsjednik tvrtke RealNetworks zadužen za razvoj softvera i proizvoda.


Hrvatska je tako postala jedna od više od deset europskih zemalja u kojima je ta tvrtka prisutna, među kojima su Španjolska, Njemačka, Nizozemska, Portugal, Austrija, Francuska i Velika Britanija.

Uredi u Hrvatskoj bit će smješteni u neposrednoj blizini središta grada. Osim ureda u Europi, RealNetworks svoja sjedišta ima u Brazilu, Indiji, Indoneziji, Filipinima, Koreji, Japanu, Britanskoj Kolumbiji i SAD-u.

Aplikacija RealPlayer Cloud dopušta korisnicima da privatno dijele svoj video sadržaj s prijateljima i obitelji, čak i ako ju oni ne koriste. Pomoću tehnologija kao što je SurePlay, video se prilagođava uvjetima na pojedinim uređajima, kao što su iPhone, iPad, Android, Kindle Fire, Windows 8, Fire TV, Roku i Chromecast. Drugi uređaji mogu pristupiti putem web preglednika.

Aplikacija je besplatna, a s njom dolaze i besplatna dva GB prostora u računalnom oblaku za pohranu video sadržaja. Za više ćete morati platiti.

Uz englesku verziju, aplikacija je trenutno dostupna na francuskom, njemačkom i španjolskom, a uskoro stižu i verzije na talijanskom, japanskom, korejskom i portugalskom.