GLASINE I KONCEPTI

iPhone 6 sa dva zaslona? Da, to hoćemo!

11.04.2014 u 16:06

Bionic
Reading

Raste broj glasina o idućoj generaciji Appleovih smartphonea, ali i ideja kako bi ona trebala i mogla izgledati. Nama se najviše svidjela ideja s dvostrukim zaslonom. No, pogledajmo prvo što se to šuška o šestici

Analitičar tvrtke KGI Securities Ming Chi-Kuo, koji se dosad pokazao kao dosta dobar prognostičar kad je iPhone u pitanju, objavio je kako će oba modela šestice biti znatno veći od sadašnjih iPhonea 5s, čiji zaslon ima dijagonalu dugu četiri inča (10,1 centimetar).


Prema prijašnjim glasinama, Apple priprema inačice sa zaslonom dijagonale 4,7 i 5,5 inča (11,9 i 13,9 centimetara). Chi-Kuo ih je potvrdio, dodavši kako će manji model imati razlučivost 1334 puta 750 piksela (326 ppi), a veći 1920 puta 1080 (401 ppi).

Dugme za mirovanje/buđenje uređaja bit će premješteno s vrha na bok, kako bi smartphone bilo lakše koristiti jednom rukom. iPhone 6 mogao bi biti tanak između 6,5 i 7,9 milimetara, s deset do 20 posto užim obrubom. Manji model trebao bi se na tržištu pojaviti tijekom ove jeseni, dok bi s većim Apple pričekao do blagdanske sezone.

Kako raste broj glasina o novom izdanku Appleova smartphonea, tako se pojavljuje sve više idejnih prijedloga i koncepata.

Jedan od njih, djelo Sahanana Yogarase, šesticu čini ne samo supertankom i višebojnom, već joj daje i nabrijanu konfiguraciju (četverojezgren čip A8 na 2,3 GHz s tri GB RAM-a) te dodatni holografski zaslon dijagonale pet inča (12,7 centimetara) na izvlačenje, pogodan za igranje.

Izvori:NeowinCNET