U VIŠE KATEGORIJA

Appleov pametni sat bit će papreno skup

13.04.2014 u 15:39

Bionic
Reading

Analitičar KGI Securitiesa Ming Chi Kuo navodi da bi dugo očekivani Appleov nosivi gadget iWatch mogao koštati i 'nekoliko tisuća dolara'. U razgovoru za MacRumors rekao je kako se očekuje i više modela uređaja, od kojih će samo top-varijanta koštati spomenuti iznos. Appleov smartwatch bi se mogao pojaviti u trećem kvartalu tekuće godine

Kuo je za MacRumors izjavio kako Apple sprema 1,3-inčnu i 1,5-inčnu varijantu uređaja, a glasina vezana uz to je predviđala 1,3 i 1,7 inčne modele već lani. Neobični dio priče jest to da se Apple za ove minijaturne nosive gadgete odlučio koristiti AMOLED ekrane, pored safirnog stakla kojeg će koristiti za zaštitu.


Ovaj analitičar vjeruje kako će usprkos kapacitetu baterije od 200-250mAh Apple optimizirati uređaj tako da bude konkurentniji u odnosu na ostale uratke na tržištu, a uz niz senzora iWatch bi se trebao integrirati ne samo s korisnikom u sklopu 'dizajnerskog dodatka', već i iPhone, iPad i Mac uređajima kompanije.

Nedavno otkrivena aplikacija za praćenje korisnikovog zdravlja bi se mogla pokazati ključnim dokazom koliko senzora nosi iWatch, no za sada sve ostaje u sklopu nagađanja. Bit će svakako zanimljivo otkrije li Apple na svom ovogodišnjem WWDC-u izravne planove za takvo što - možda i sami uređaj.

Osim veličine ekrana, spremaju se i modeli od različitih materijala, a njih je vizualizirao dizajner Martin Hajek. Sukladno postojećim modelima iPhone 5s i 5c, zamislio je uređaje u metalnom i plastičnom kućištu:

Klik za uvećani prikaz | Izvor: Martin Hajek


Više autorovih uradaka kao i 3D modele je moguće pronaći na linku