ŽELE VAŠE FOTOGRAFIJE

Dropbox predstavio jako primamljive novitete

10.04.2014 u 14:46

Bionic
Reading

Dropbox je otkrio novitete u svojim internet uslugama. Mailbox aplikaciji za upravljanje e-mail sadržajem te Dropbox cloud servisu se pridružio i Carousel - platforma za arhiviranje fotografija i videa. Ambicioznim potezom kompanija želi konkurirati divovima poput Flickra, a došlo je i do promjena u upravnom odboru kompanije

Carousel će, naravno, koristiti vaš postojeći Dropbox podatkovni plan, što bi se moglo pokazati problematičnim u svijetu u kojem Flickr nudi čak terabajt slobodnog prostora u cloudu. Aplikacija dostupna za Android i iOS će omogućiti ne samo arhiviranje sadržaja, već i podjelu s drugima.


Dropbox novi servis naziva 'jednim mjestom za sva vaša sjećanja', a ostaje za vidjeti hoće li se Carousel primiti kod postojećih 275 milijuna korisnika:


Tvrtka je dobila i četvrtog člana upravnog odbora - Condoleezzu Rice, bivšu američku državnu tajnicu iz doba Georgea W. Busha, poznatu po ne pretjerano popularnim akcijama vezanim uz ugrožavanje privatnosti. Kao savjetnica za nacionalnu sigurnost javno je opravdavala naloge za prisluškivanja od strane NSA (National Security Agency).

Štoviše, Rice navodi kako je u Dropboxu kako bi pomogla u usmjeravanju kompanije vezanom uz probleme privatnosti. Tehnološka zajednica na društvenoj mreži Twitter nije dugo čekala na reakcije: