ŠTETA POSLOVANJU

Samsung tuži medij zbog negativnosti o Galaxyju S5

09.04.2014 u 19:52

Bionic
Reading

Mobilni div je odlučio tužiti medij Electronic Times za nešto manje od 300 tisuća američkih dolara uslijed izvješća vezanih uz kompanijinu perjanicu Galaxy S5. Samsung tvrdi da su izvješća negativno utjecala na ugled kompanije kao i njeno poslovanje

Kako prenosi Apple Insider, a piše korejski medij MediaToday, kompanija se posebno osvrnula na tvrdnje ET-a da imaju problema u proizvodnji nove 16-megapikselne kamerice. Optužili su medij kako priču kroji neovisno o činjenicama, a kako su u Electronic Timesu ignorirali kompanijine zahtjeve za ispravkom, odlučili su se na tužbu.


'Samsung Electronics je zatražio ispravku netočnih navoda od strane ET News nakon što su objavili tvrdnje koje mogu štetiti našem poslovanju i vrijednosti koju imamo u brandu. U interesu pružanja točnih informacija potrošačima, u više navrata smo zatražili da se podaci isprave. Ti pokušaji su ignorirani, a sada poduzimamo pravnu akciju', stoji u službenoj izjavi iz kompanije.

Apple Insider nastavlja priču s nizom slučajeva gdje se Apple našao u istoj situaciji, a što traje i danas. Redovito izmišljene priče nikad nisu naletjele na tužbu od strane kompanije, a AI navodi kako se čini da pretjeranog utjecaja na prodajne rezultate nije imala niti jedna od tih priča.