WINDAYS 14

Algebra, Microsoft i HRPro zajedničkim rješenjem pucaju na regiju

10.04.2014 u 07:15

Bionic
Reading

Tri tvrtke udružile su snage kako bi ponudile jedinstven skup usluga i softverskih rješenja za upravljanje kadrovima i znanjem, radi bolje distribucije znanja unutar kompanije i smanjivanja gubitaka zbog odlaska visokoproduktivnih i obučenih zaposlenika

'Smatramo da je ponuda ovakvog integriranog rješenja na našem tržištu neophodna kako bi prije svega omogućili hrvatskim poduzećima ravnopravnu utakmicu s igračima na globalnom tržištu gdje je znanje ključno sredstvo poslovne uspješnosti', izjavio je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.


Jedna od komponenta ove nove ponude je i HR.net - razvijen na Microsoftovim internetskim tehnologijama.

Riječ je o informatičkom sustavu za upravljanje ljudskim potencijalima s dvije osnovne značajke: svi podaci o zaposlenicima i svi procesi za upravljanje ljudskim potencijalima nalaze se na jednom mjestu te istom sustavu pristupaju profesionalci iz ljudskih potencijala, manageri i zaposlenici. Može ga se
prilagođavati zahtjevima korisnika.

'Ovime otvaramo našim partnerima put do regionalnih tržišta te promoviramo  nova rješenja iz Hrvatske. Vjerujem da ovo zajedničko jedinstveno rješenje može značajno doprinijeti konkurentnosti hrvatskih tvrtki“, rekao je Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska.

Microsoft Hrvatska za potrebe regionalnog tržišta razvija modularni sustav za upravljanje znanjem i učenjem (Learning and Knowledge Management System, LKMS).

Sustav je temeljen na internom iskustvu Microsofta o kontinuiranoj edukaciji preko 100 tisuća svojih zaposlenika, a oslanja se na tehnološke platforme koje većina naših klijenata već dobro poznaje i koristi: SharePoint Server 2013 te Lync Server.

'Primjenom ovog sustava, velike i srednje kompanije imaju priliku povećati doseg edukacije, smanjiti njene troškove te promicati kontinuiranu razmjenu znanja kako bi ultimativno postigli višu poslovnu učinkovitost i profitabilnost', izjavio je Marko Pršić, glavni arhitekt LKMS sustava iz Microsofta.