WINDAYS 14

Što Hrvatski telekom nudi u računalnom oblaku?

08.04.2014 u 16:01

Bionic
Reading

Do HT-ovih usluga u računalnom oblaku možete lako i brzo doći u virtualnoj prodavaonici ICT Marketplace. Prije kupovine, sve standardne usluge moguće je 30 dana besplatno isprobati

Tijekom drugog dana Windaysa 14 Hrvatski telekom je predstavio svoje standardne i posebne poslovne usluge.


Standardne usluge dolaze s unaprijed određenim karakteristikama, cijenama i u različitim paketima, a odgovaraju potrebama malih i srednje velikih tvrtki. Većinu ovih usluga čine cloud usluge, koje su smještene na sigurnim HT-ovim poslužiteljima u podatkovnim centrima u Hrvatskoj.

Poslovni korisnici već su prepoznali usluge poput Cloud Nadzora vozila, Cloud Servera i Cloud Exchange maila jer su im neophodne u svakodnevnom poslovanju, a odnedavno je ponuda standardnih usluga upotpunjena uslugama Cloud Data centar, Cloud Pravni propisi i Cloud Call centar.

Sve ove usluge korisnici lako i brzo mogu kupiti u HT-ovoj virtualnoj prodavaonici ICT Marketplace. Prije kupovine, sve standardne usluge moguće je 30 dana besplatno isprobati.

ICT Marketplace nudi i poslovne aplikacije koje razvijaju HT-ovi partneri. Primjerice, to su aplikacije Sugar CRM (upravljanje CRM procesima), Online meeting (rezervacija termina i zakazivanje sastanaka) te Spontania video (video sastanci).


Svoja iskustva u primjeni HT-ovih standardnih usluga prenijeli su Marina Šimunić iz tvrtke Naše klasje i Goran Kramarić iz Applied Ceramicsa.

Posebna poslovna rješenja su rješenja krojena prema specifičnim potrebama pojedinog korisnika i pružaju odgovor na najkompleksnije ICT izazove. Potreba za posebnim poslovnim rješenjima najčešće se javlja kod velikih tvrtki.

HT-ovi stručnjaci za posebna poslovna rješenja analiziraju poslovanje, postojeću infrastrukturu i prateće sustave. Nakon analize kreiraju izvještaj o korisnikovom sadašnjem statusu i prijedloge poboljšanja a potom slijedi dizajn ICT rješenja.

Voditelji ICT projekata brinu se za sve faze implementacije rješenja, pružajući korisnicima vrijeme i prostor da se neometano fokusiraju na svoj primarni posao. Nakon primjene i uvođenja novih ICT sustava u poslovanje, HT pruža i svu podršku održavanja te korisničku podršku.

Primjenu posebnih rješenja u kompaniji Orbico opisao je Darko Jovin, a Hrvoje Dunkić iz Combisa govorio je o realizaciji tog ICT poslovnog rješenja.

Kao i prijašnjih godina, HT je partner komunikacijskih rješenja 14. konferencije Windays, najveće domaće poslovno-tehnološke konferencije, koja se održava od 7. do 10 travnja u Umagu.