NES(P)RETNO RJEŠENJE

Facebook uništava bateriju vašeg iPhonea, evo što vam je činiti

08.04.2014 u 12:27

Bionic
Reading

Nije rijetkost da se naleti na novija iskustva korisnika iPhonea u kojima se tvrdi da je baterija na tim uređajima očajno loša. Pogleda li se njen kapacitet u odnosu na konkurentne uređaje, laici bi mogli reći da je upravo to i razlog. Ipak, jedan komadić softvera je zaslužan za najgori dio priče - Facebook

Bivši Apple Genius se uhvatio u koštac s naizgled nerješivim problemom kratkog trajanja baterije na iPhone uređajima. Dok je radio kao iOS tehničar i Genius, navodi kako je godine posvetio pronalasku mogućih problema skupljajući informacije. S dolaskom verzije iOS 7.1 stvari su se trebale popraviti, no čini se kako u pitanju nije problem unutar mobilnog operativnog sustava.


Ukratko, pronašao je da je osnovni krivac Facebook aplikacija - posebno ako je korisnik ostavio Location Services i Background App Refresh aktiviranima. ComputerWorld špekulira kako je posrijedi želja Facebooka da održi 'vlastitu VoIP mrežu', a sve kako bi postali 'veći od društvene mreže'. To je navodno razlog iza kojeg Facebook konstantno radi u pozadini - i ubija bateriju.

Tijekom testiranja kojeg je Genius napravio, Facebook je redovito iskakao na listi najintenzivnijih procesa po pitanju zauzeća memorije i procesora - iako se nije koristio. Nakon što se deaktivirao Location Services i Background App Refresh za Facebook, stvari su se vratile u normalu, a uređaj postao ponovno upotrebljiv.

Na blogu je bivši Genius odlučio podijeliti svoje iskustvo i šaku savjeta kojima bi se stvari na iPhoneima trebale poboljšati, a zanimljivost je svakako da se ne preporučuje gašenje aplikacija u multitasking sučelju. 'Konstantno učitavanje i uklanjanje iz radne memorije uređaja će trošiti više baterije nego li da ostavite stvar samom operativnom sustavu', navodi se na blolgu