SKIDAJ, BESPLATNO JE

Kerempuh prvo kazalište s mobilnom aplikacijom

07.04.2014 u 15:05

Bionic
Reading

Krajem prošlog mjeseca Satiričko kazalište Kepempuh proslavilo je 50. godinu postojanja. Kazalište je održalo brojna događanja, osvježilo web stranice te, kako sami kažu, postalo prvo kazalište u Hrvatskoj s mobilnom aplikacijom

Satirički kabaret ‘Jazavac’ (preimenovan 1994. u ‘Kerempuh’) otvorio je vrata 25. ožujka 1964. u Medulićevoj ulici broj 2, kao kabaret u kavani Bled, s publikom za stolovima, gdje se poslije programa servira večera.

Osnovao ga je Fadil Hadžić, a prvi glumački ansambl ‘Jazavca’ činili su glumci 'posuđeni' iz institucionalnih kazališta, no već nakon prvog programa formiran je prvi vlastiti kazališni ansambl, uglavnom regrutiran iz studentskog glumišta.

Od osnutka do danas Kerempuh je odigrao 215 premijernih naslova, a njegovih je gotovo 245 tisuća izvedbi vidjelo gotovo 6,7 milijuna gledatelja.

Ekipa Kerempuha dojavljuje da su je u dućanima mobilnih aplikacija moguće pronaći njihove službene aplikacije, a preko kojih je moguće pratiti zadnja zbivanja i novosti u kazalištu, provjeriti raspored predstava, pogledati repertoar, dobiti detaljan uvid u ansambl i pristupiti mnogim zanimljivim multimedijalnim sadržajima.

Aplikaciju Kerempuh za Android možete preuzeti preko ovog, a za iOS uređaje preko ovog linka