GOTOVO JE!

Apple odustaje od Macworlda

17.12.2008 u 15:47

Bionic
Reading

Ovogodišnja konferencija Macworld bit će i zadnja; iz Applea su, naime, najavili da im se održavanje tog rado praćenog događaja više jednostavno ne isplati

Potez je to koji nije bilo naročito teško predvidjeti; naime, prodajni sajmovi kakav je Macworld se iz godine u godinu smanjuju a i njihov je utjecaj u medijima sve manji, pa sve više kompanija odustaje od (skupog) sudjelovanja na takvim događajima. Za te novce Apple će vjerojatno organizirati nekoliko manjih događaja s kojima će postići znatno veći učinak.

Zanimljivo je i to da Steve Jobs neće govoriti na ovogodišnjem Macworldu, što vjerojatno znači da mu je zdravstveno stanje (koje je već neko vrijeme ozbiljno narušeno) sve gore. Umjesto njega govorit će Appleov marketingaš Phil Schiller, a mnogi nagađaju da bi mogla uslijediti i najava Jobsovog odlaska sa mjesta izvršnog direktora kompanije.

Što se tiče samog Macworlda, ono što će Apple na njemu pokazati je kao i uvijek dobro čuvana tajna, no šuška se o novom modelu Maca Mini. Točne informacije, naravno, znat ćemo kad ih Apple sam odluči objaviti.