ZAUSTAVIMO KJV STRANICE

Pomognite ukloniti smeće s Facebooka!

25.03.2014 u 14:41

Bionic
Reading

Iako su zabranjene ilegalne radnje na najvećoj društvenoj mreži na svijetu, na Facebooku se svejedno svako malo pojavi cijeli niz fan stranica koje mu jednostavno ne pripadaju. Posljednja u nizu je tzv. KJV manija, a i vi možete dati svoj doprinos te pomoći njihovom uklanjanju

Facebook je prilično strog što se tiče stvari koje korisnici smiju, a koje ne smiju objavljivati na ovoj društvenoj mreži. Ipak, izgleda da ni sami ne mogu pratiti što korisnici sve rade jer je na Facebooku doista moguće pronaći štošta.

Posljednja gadarija na Facebooku uobličena je u cijeli niz KJV (kurve, janjetina, Vuco) stranica, a koje imaju za cilj isključivo promovirati gadarije. Sve je počelo fan stranicom zaljubljenika u lik i djelo pjevača Vuce, no ubrzo je poprimilo neželjen smjer.


Pod istim nazivom trenutno je na Facebooku moguće pronaći nekoliko desetaka stranica koje u svom nazivu nose kraticu KJV uz dodatke poput ‘nevine cure’, ‘cure bez cenzure’, ‘galerija požeških maloljetnica’ i slično.

Na svakoj od njih nalaze se fotografije vrlo često maloljetnih djevojaka u golišavim ili izazovnim pozama uz najčešće prilično odvratne komentare administratora stranica. Jednako odvratni su i komentari većine koja lajka takve stranice.


Tijekom ožujka ove godine pojavila se fan stranica Zaustavimo SVE ''KJV'' stranice koja ima za cilj stati na kraj ranije spomenutima, a u trenutku pisanja ovog članka prikupila je 2.429 fanova. Tijekom jučerašnjeg dana objavili su:

Pozdrav svima, danas smo bili na sastanku u centru za socijalnu skrb gdje su ogorčeni postupcima korisnika koji objavljuju fotografije i neprimjereni sadržaj. Idućih 10 dana će biti obaviještene sve državne institucije i policija u cijeloj Republici Hrvatskoj kao i osnovne i srednje škole diljem RH. U pripremi je i emisija na Soundset radiju čiju ćemo snimku objaviti nakon što bude išla uživo. Također, za 10 dana će biti konferencija za novinare gdje će sudjelovati većina državnih institucija uključujući i policiju, a naša stranica će biti objavljena na svim službenim stranicama državnih institucija. Hvala vam svima na podršci i sudjelovanju, nastavimo činiti web sigurnijim mjestom, barem javno.

Sasvim je svejedno lajkate li spomenutu stranicu ili ne, no nešto možete učiniti.

Naiđete li na objavu u kojoj vidite da netko od vaših prijatelja lajka KJV stranicu, upozorite ga da to ne bi trebalo činiti. Jednako tako, otiđite na spornu stranicu te u padajućem izborniku kraj gumba Like odaberite opciju Report Page te pratite daljnje upute.