Tehnologija BERT NORDBERG

Sony Ericsson imenovao novog predsjednika

  • Autor: tportal
  • 18.8.2009 10:33:45
  • 18.8.2009 9:42:48

Tvrtka Sony Ericsson odlučila je promijeniti vodstvo, pa će tako na čelu kompanije odsada biti Bert Nordberg, čovjek koji je do sada u Ericssonu bio zadužen za razvoj softvera

Bert Nordberg je 53-godišnji Šveđanin koji već 14 godina radi u Ericssonu. Njegovi planovi za tvrtku su, prije svega, pobrinuti se da Sony Ericssonovi telefoni imaju bolji i atraktivniji softver, aplikacije i pristup internetu. To je očit odgovor na strategiju fokusa na dodatne aplikacije koju je prvi započeo Apple sa svojim iPhoneom i online dućanom za aplikacije. Sony Ericssonovi pametni telefoni dosad su koristili ili Windows Mobile (primjerice, Xperia) ili neku varijantu Symbian UIQ-a, slabo podržanog operativnog sustava koji je već neko vrijeme na samrti, a možda se sada tvrtka probudi i preorijentira na neku drugu mobilnu platformu.

Nordberg će zamijeniti Hidekija Komiyamu, koji je bio na čelu tvrtke od studenog 2007. godine. Istovremeno, Howard Stringer, predsjednik i izvršni direktor Sonyja, preuzet će mjesto predsjednika odbora Sony Ericssona od Carl-Hendric Svanberga, koji odlazi u britansku energetsku kompaniju BP.

www.sonyericsson.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još