TAMO SU KORISNICI

Microsoft će 27. ožujka otkriti Office za iPad

18.03.2014 u 16:00

Bionic
Reading

Već godinama očekivani Office paket aplikacija za iPad bi se uistinu mogao i službeno pojaviti - za 27. ožujka Microsoft priprema konferenciju za novinare. Na njoj će novi čelnik Satya Nadella predstaviti novitete na području vezanja cloud servisa i mobilnog računalstva

Prvi tragovi Microsoftovog plana da napravi aplikacijski paket Office za Appleov tablet su se pojavili još 2011. godine, no u razvoju je došlo do niza odgoda zbog kojih se bilo lako upitati - gdje točno zapelo? Mary Jo Foley sa stranice ZDNet kao i uvijek otkriva kako njeni izvori očekuju prezentaciju Officea za iPad koji bi trebao uključivati Word, Excel, PowerPoint i OneNote.


Očekuje se kako će Office funkcionirati uz Microsoftovu 365 pretplatu, na sličan način kako to radi u Office Mobile za iPhone. Štoviše, pretplatnički planovi Microsofta za Office uključuju računala (Windows/Mac) ali i tablete.

Ono što je zanimljivo jest da će Office za iPad izgledno ugledati svjetlo dana prije 'Metro' inačice za Windows 8. Na taj potez se Microsoft odlučio krajem prošle godine, dok je Ballmer još bio na čelnoj poziciji. Njegovo dopuštenje je vjerojatno značilo i korištenje ranije napisanog koda (Office za iPad je navodno već ranije postojao u barem jednoj verziji) te relativno brz dovršetak aplikacije. To što će iPad prvi ugledati tablet verziju Officea ne čudi pretjerano, s obzirom na broj potrošača iOS uređaja u odnosu na Windows tablete.

Microsoft bi uskoro trebao objaviti i link preko kojega će se moći pratiti događaj.